Prije par mjeseci uzeo sam Asus VX279Q, 27" FHD (predzadnji od tvojih linkova). Proučavao sam sve Asusove modele u tom rangu, pa čak i taj MX279H kojeg si naveo prvog. Vrlo su slični i karakteristikama i dizajnom (razlika u crnoj i sivoj boji postolja i okvira) s tim da VX ima i DisplayPort, što je stvarno fin dodatak. HDMI mu služi i kao MHL. Osim toga, VX je flicker-free, dok MX nije koliko mi se čini. MX jedino ima bolje ugrađene zvučnike.
Uglavnom, vrlo sam zadovoljan, fenomenalan monitor.
I2769Vm mi je isprva bio pri vhu izbora, ali kad sam otkrio Asus VX, jednostavno sam odustao od njega, premda nije loš (2xHDMI, DP).
Na tom popisu jedino Samsungov nije IPS, iako sam naletio na ok komentare, dok je ovaj zadnji AOC-ov frend uzeo nedavno i također je zadovoljan. Malo sam ga testirao u serijama i igrama, nema dvojbe da se radi o dobrom monitoru s atraktivnim dizajnerskim riješenjem.
Sve ovisi o tome što ti je od priključaka potrebno i za koju svrhu bi koristio monitor (gaming, filmovi /serije ili nešto treće). Meni je primjerice odgovarala kombinacija HDMI i DP priključaka; komp mi je spojen na DP (monitor-grafička), dok sam TV spojio na HDMI grafičke, pa onda ovisno o potrebi (gaming ili filmovi/serije) šaltam između tih dvaju ekrana. Tako mi HDMI/MHL na monitoru ostaje slobodan za punjenje moba i shareanje sadržaja s njega na većem zaslonu.