View Single Post
Staro 29.03.2016., 00:10   #2033
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
možda će mi netko odgovoriti na ovo:

sx763 sa 3 interface-a (WAN, LAN i LAN2).
wan je jedan izlaz na net, u jednom subnetu. dodijeljen mu je 1 port (wan).
lan je lokalna mreža koja nastane iz wan-a, u drugom subnetu, dignutim dhcp serverom i wlan mrežom. dodijeljen je i 1 fizički lan port.
lan2 je nastavak jedne druge mreže, na tom interfejsu je ugašen dhcp, dodijeljena su mu 2 fizička porta i jedan virtualni wlan.

ideja koja trenutno radi kako treba: ako se korisnici spoje na prvu wifi mrežu (ili na lan port dodijeljen istom interfejsu) idu na net preko jednog izlaza na net.
ako se korisnik spoji na drugu wifi mrežu ili na lan port dodijeljen tom trećem interfejsu, idu na net preko drugog izlaza na net.
to sve RADI, ali ja više ne mogu pristupiti tom routeru osim ako nisam fizički nakačen na njega (svejedno dali preko wifi-ja, ili lan kabela).

lan interface ima 192.168.2.10 ip i mogu mu pristupiti samo iz lana.
lan2 ima 192.168.2.4 i akd se spojim laptopom na to (wifi ili lan port) vidim cijeli ostatak svoje mreže i sve kompove u mreži (a ima ih dosta). tada korisnici dobiju ip adresu od dhcp servera koji je na drugoj lokaciji. također mogu pristupiti routeru preko 192.168.2.4.
ali ja u niti jednom slučaju ne mogu pristupiti routeru ako nisam fizički nakačen na njega. znači sa neke druge (umrežene) lokacije, vidim cijelu svoju mrežu, osim ovog siemensa (vidim i klijente nakačene na lan2 interfejs na siemensu, ali sam router mi je nevidljiv).

sutra screenshotovi, jer su mi ostali na tabletu.
ali čisto ovako, za razmišljanje. šta sam zajebo?
jp_rv je offline   Reply With Quote