Svakih godinu do dvije probam neki Android mob u nadi da će me prebaciti sa iPhonea koje mijenjam još od 3G-a.
Ovaj je mučki dobar po tom pitanju. Android je nebo i zemlja u usporedbi kakav je bio u vrijeme Moto X 2014.
Par zamjerki...
1. Renderiranje weba je i dalje živa katastrofa u usporedbi sa Safarijevim (Chrome, Samsung Internet, Firefox, Dolphin). Danas mi se updateao Samsungov browser i dosta je popravljeno štekanje kod scrollanja. iPhone je butter smooth.
2. Touch je preosjetljiv. Često mi registrira prste na rubu (kad je frame tako tanak) i touch dok mi je prst 1mm iznad ekrana. Jel se to može ikako ispraviti?
3. Mob je ogroman, ali malen za 5.5". Ko bi reko da ću završit na tako nečem, donedavno nisam mogao shvatiti ovako ogromne cigle (davno sam mislio da mi je 4" plafon). Uzeo sam ga samo zato kaj sam ga dobio novog bez nadoplate u zamjeni za iPhone 6S 64GB. Kako je tanak frame, dosta ga je teško držati u bilo kojoj pozi osim kad leđima leži na dlanu. Vidjet ću dal ću ga mijenjati za S7. Uzeo sam ga primarno radi veće baterije i eye candy edgea.
4. Zvučnik je KA-TA-STROFA. Nisam puno očekivao jer za YouTube primarno koristim iPad, komp, a glazbu ne slušam na zvučniku. Ali živa je katastrofa.
U procesu sam seljenja iCloud Photosa na Google Photos i slično.