Onda kukajte. Sami ste si krivi. Zašto? Zato što mislite da će TCom sa svojim idiotarijama uspjeti popeglati ono što u startu ne valja. Pomirite se sa time da je Speedport dobar za samo jedno, a to je da bude modem. To što glumi wireless router je čista komedija.
Pih... ako vam investicija od par stotina kuna za kvalitetan komad opreme više znači nego lomljenje mozga pokušajima poliranja go*na... svakako dajte.
Od kada sam prebačen na 50/10, niti jedan problem sa vezom nisam imao. Svaka konekcija traje točno 1440 minuta, disconnect, connect i opet tako. Firmware je stari 28, Speedport u bridge modu, Asus RT N66U kao WAN router ( FW Asuswrt Merlin 380.57 ).
Još nešto... za sve one koji imaju problema sa torrentima, gdje zbog istih doživljavaju pucanje veze na Smećeportu, kao što je navedeno ovdje:
Javio mi se uredno serviser i u razgovoru mi rekao da takav kvar (otkopčavanje na ulaznim portovima L1-L4 s ostatka mreže; Wi Fi i Internet rna Routeru rade i dovoljno je samo ga resetirati ili na trenutak isklj. iz mreže) ne može biti kvar Routera nego da vidi na mojoj vezi da imam dosta torrent uploada i da se takva "naduploadanja" gomilaju u routeru te se on zaglavi jer nije u tom pogledu pouzdan i da probam smanjiti brzinu i broj torrenta na gore.
Na stranu sa idiotskim objašnjenjem servisera, iskreno se nadam da će kolega član foruma podesiti QOS u routeru kako treba, jer bez QOS-a može zaboraviti na ikakvo rješenje svojih problema.
Amen.
Registrirao sam se samo reći što sam imao reći. A sada pozdravljam.