View Single Post
Staro 22.03.2016., 17:13   #486
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Sastavio sam ih dosta i prodao ljudima dok sam radio u dućanu. Taj AM1 socket je super kad bi se prodavao za one novce za koliko je najavljivan, a to je 50-60$ za cijelu platformu. No pošto su, uvjetno rečeno jači AM1 modeli preskupi, ulaze u domenu intel celerona koji mi rade brže. Možda sam subjektivan, al to su moja iskustva. Eto
Hoćeš mi reći da bi ti skužio razliku u svakodnevom radu između AMD-a 5350 i navedenog celerona G1820, kad ga spojiš na sata3 SSD, 4GB ddr3 i napraviš svježi install os-a?

Dakle govorimo o radu za koji je namjenjena takva konfa, kakvu srale traži - budget media pc. Odnosno gledanje filmova, surfanje, torent mašina, backup mašina, puštanje glazbe...

Ako odgovoriš potvrdno spreman sam da se dogovorimo da ti napravimo blind test od 20ak različitih taskova, nakon svakog pojedinačno ćemo na random swapati ili ne na kojem monitoru je koji komp spojen, pa da statistički vidimo koliki ti je postotak pogađanja.

I da mi se ne izvlače riječi iz usta - ja ne tvrdim da je AMD 5350 brži od G1820, štoviše ja znam da nije tako. Ja samo tvrdim da se za mašinu za kakvu se traži bio jednako dobar i jedna i drugi.
S tim da AMD ima peak od 25W a taj celeron 53W što je meni bilo poprilično bitno s obzirom na namjenu mašine i da će biti uključena 24/7.
Sve se svodi na osobne preferencije ako ih usporđujemo za HTPC svrhu.
Igorr je online   Reply With Quote