Hmmm, isprobavao sam sada malo s Global settingsima i čini mi se da ih ne primjenjuje. Pokušao sam povećati AA itd, bez FPS promjene, tako da vjerojatno ne primjenjuje ništa od postavki. Zašto? :/
EDIT: U Afterburneru undervoltam samo Core ili i Aux?
EDIT 2: Evo što sam isprobao pa mi recite što mi je najpametnije:
1) -100mV - AC Syndicate radi bez problema, igrao cca 30 min bez problema, fans na 40% locked, temp oko 70 C :O
Međutim izađem iz igre, pokrenem Chrome i nestane slika, samo crn ekran. Kako može igrat igru pod full opterećenjem bez problema i onda ga zbetla Chrome?!
2) -75mV - manje više ista situacija prethodno, temp malo veće
3) -50mV - Temp do 76 C s 40% locked fans, nakon toga sam probao i sa custom curve da ide 0-40% na 40-80 C i održava mi cca 77 C na 37%. Sve radi besprijekorno, temp odlične, grafa tiha. Ne gubim sliku kad pokrenem Chrome itd, jedino što ponekad malo zatrza slika kada skrolam u Chromeu i prilikom pokretanja ACa i to je to. Artefakti I guess.
E sada, prvo mi nije jasno zašto u igri radi savršeno i onda u idleu ga zeza?
Druga stvar, jel ovo dugoročno ok za grafu da je undervoltana na stock vrijednostima? Defaultno je na +19mV, 1040/1500.
Da ipak malo povećam, na možda -40 ili -30 mV za svaki slučaj? Dobit ću par stupnjeva više i dobro.
Ili da stavim na -100mV i underclockam na tipa 1000/1500?
Nisam isprobavao nikakve benchmarke, tj testirao stabilnost, pretpostavljam da je stabilno ako vrti AC bez problema? Ili da ipak testiram?
Puno pitanja, znam, prvi put ovo radim pa ne znam što je najbolja praksa.
I malo mi je retardirano da su ove grafe toliko na rubu snaga da se s malo undervoltanja može spustiti za 10 C, a performanse iste. o.O Nečuveno