Citiraj:
Autor jed2i
Njihov powershift (automatik) je....ne znam kak da ti to objasnim  - katastrofa.
Podložan je kvarovima, čak su prestali servisirati taj mjenjač sa originalnim dijelovima pa su izbacili novu seriju dijelova koji su redizajnirani i navodno ok.
Pod mjenjač sam mislio kuplung sa DMF-om (ručni mjenjač), nakalemili su ih na te turbo benzince i za sad su se pokazali kao promašaj jer se dosta brzo razvale.
1.0 ecoboost je podložan vibracijama i odlazili su neki dijelovi, ne znam sve više, prije cca godinu i pol sam to sve istraživao ali daleko je to od savršenog motora.
Sve u svemu, ecoboost motori su meni promašaj, šteta - jer se jako lijepo voze.
Probao sam 1.0 ecoboost - 1.6 sa 180 i 150 ks.
|
DMF ćeš nać na većini novih vozila, nije otporan na ljudske gluposti ko jedno maseni i eto problema. Mjenjač nema problema jer je to isti IB5 box koji postoji jedno 15+ godina sad. Problem je jedino kaj je to tvrdoglavi mjenjač pa treba malo navikavanja. Jebem ga u rikverc da ga jebem.

Svaki motor s 3 cilindra je podložan vibracijama jer nije u "balansu", fali mu 4 cilindar za to. Zato su vjerojatno i stavili dmf
Ne znam kaj tu ima bit promašaj jer gore navedeni problemi prate sve proizvođače zadnjih 10 godina. Nije im za zamjerit u svakom slučaju.