Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.03.2016., 08:05   #20305
karlo10
šekler
Moj komp

karlo10's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Sve fieste osim ST (6,manual) i powershift (automatic, 6) su 5 brzina, tako i sport.

Znači ta red/black su "fency" izvedbe SPORT paketa opreme, dobiš crne felge, crne retrovizore i crni krov, unutra ima po sicevima, volanu i mjenjaču crvene šavove.. (ugl. da na default sport ideš uzimati to sve pod dodatnu izađe te sigurno preko 500€ više)

Izgleda ovako, nismo uzeli takmna stakla, majci se to ne sviđa (financiramo pola-pola, pa se nemam pravo buniti )...

Uglavnom, od ostalih modela, sync, titanium, ambiente, razlika je u ovjesu, ova ima nešto sitno tvrđi, spuštena je 10mm, dobiš gratis ove fency crne 16 cola felge sa 195 45 r16 gumama. Također sport/red/black, imaju branike i spojler od ST verzije, i "grill" je ovaj crni kao saće, a ne kromiran, kao na ostalima (osobno mi na fieste bolje paše takav, ne stoji joj krom )

Može se uzeti sa 125, 140 ili 95 dizel KS. Na UK forumu sam pronašao podatak da 140ks ima "kraće" brzine, tj. na 140 km/h je na oko 3 i pol tisuće obr/min, dok je 125-ica, kod 140 km/h na malo iznad 3 tisuće (tak nekak, ne sječam se baš više).. navodno da 140-tka ima diferencijal od ST, koji ima taj "kraći" prijenos, zbog toga se jvlja ta razlika u dužini brzina, 125 je "normalnija", dok je 140 više za ubrzanja..

Dolazi isključivo s dvojim vratima (sport, red ili black edition), ne smeta mi, izrazito rijetko se vozi troje ili više ljudi u autu..

Hmmm, od zanimljivih stvari, za ljubitelje brzine, u drugoj brzini ide skoro 110, treća 160.. (to vrijedi za 125-icu, kod 140-tke treba taman na 90+ mjenjati u 3., zato je "samo", pola sekunde brža do stotke)

Ima serijski "bolji" radio, ICE PACK 11, nije sony, ali ima bluetooth, glasovne naredbe, 6 zvučnika, (čuo u titanium izvedbi) i jako mi dobro zvuči. Display je u boji 4,2 inča, nije touch. Navigaciju nisam uzimao (imam google mapps na mobu, ako baš zatreba), senzori i kamera za parking su pod dodatnom opremom.

Ima LED dnevna svijetla naprijed, modeli od kraja 2015. i sad u 2016. dobivaju "nova" stražnja svijetla, znači imaju 4 okomite crte (sad ne znam dali su ledice nutra ili ne)

U privitku je pdf cjenik za tu red/block, pa čisto da vidite što ima, što nema..

Attached Files
File Type: pdf Ford-Fiesta-Red-Black.pdf‎ (516.5 kB, 438 views)

Zadnje izmijenjeno od: karlo10. 17.03.2016. u 10:51.
karlo10 je offline   Reply With Quote