View Single Post
Staro 15.03.2016., 13:41   #521
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Kerefek76 Pregled postova
Izjava ti ne stoji iz vrlo jednostavnog razloga. Nisi rekao kada je instaliran windows na celeronu a kada na xeonu. Ako je razlika već od 6 mjeseci benchmark bilo kakve vrste nema smisla jer windowsi su i dalje notorni glede usporavanja tijekom vrmena zbog gomile isntaliranog softvera, upgrade-a, patcheva i sličnog.
Da samo uspoređuješ fluidnost novog sutava sa istim starim godinu dana razlika bi bila drastična u podizanju windowsa, aplikacija i navigacije. I to uključujući svu moguću pažnju prilikom instaliranja, i sva čišćenja.
To je jednostavno tako.
Slažem se, ali instalacija na Xeonu je bila starija 4 sata od one na Celeronu
imao sam na stolu paralelno 2 sklopa: Xeon E5450 3,0GHz + Acer MG31M + 2x2GB Kingston HyperX DDR3 i Celeron G1820 + ASRock B85 Pro4 + 2x4GB Corsair Vengence DDR3.

Citiraj:
A što se tiče hardwera, s775 i novi skylake nemaju ni 40% razlike u brzini kad uspoređujemo takt za takt. Nedavno sam prešao sa staroga trojezgrenog athlona x3 3.3 na četverojezgreni haswell i5 4690 na 3.5. Razlika je "samo" 100% u 3D max rendanju bez obzira na sve moguće bencmarke sa neta po kojima bi i5 trebao biti svemirski brod u usporedbi sa athlon X3.
Tebi osobno i meni osobno, razlozi za upgrade mogu biti 180° oprečni, jel tako? npr. tebi je 40% neisplativo, meni je isplativo. Dakle, ti nećeš, ja hoću. A onaj treći koji se dvoumi, treba vidjeti što ja radim da mi treba ili što ti radiš da ti ne treba.

Citiraj:
Stvar je vrlo razočaravajuća kad usporediš procesore na pravim poslovima na kojima zarađuješ.
S775, s1550 i s1555 su za mene isti k.... Razlika između najstarijeg i najnovijeg takt za takt ne zavređuje trošenje para.
Kao što rekoh...

Citiraj:
Autor nub Pregled postova
To ti ne stoji. Možda je nekad bilo tako, ali danas sigurno nije (naravno, ako ne računamo korisnike koji instaliraju svo smeće koje im iskoči kao pop-up).

Uostalom, kad staviš "frišku" instalaciju sve se to vrlo brzo updatea i opet dođeš na isto.
Ili ako si na SSD-u pa je svejedno u bilo kojoj verziji događaja
Brko je offline   Reply With Quote