Citiraj:
Autor Kerefek76
Izjava ti ne stoji iz vrlo jednostavnog razloga. Nisi rekao kada je instaliran windows na celeronu a kada na xeonu. Ako je razlika već od 6 mjeseci benchmark bilo kakve vrste nema smisla jer windowsi su i dalje notorni glede usporavanja tijekom vrmena zbog gomile isntaliranog softvera, upgrade-a, patcheva i sličnog.
Da samo uspoređuješ fluidnost novog sutava sa istim starim godinu dana razlika bi bila drastična u podizanju windowsa, aplikacija i navigacije. I to uključujući svu moguću pažnju prilikom instaliranja, i sva čišćenja.
To je jednostavno tako.
|
Slažem se, ali instalacija na Xeonu je bila starija 4 sata od one na Celeronu
imao sam na stolu paralelno 2 sklopa: Xeon E5450 3,0GHz + Acer MG31M + 2x2GB Kingston HyperX DDR3 i Celeron G1820 + ASRock B85 Pro4 + 2x4GB Corsair Vengence DDR3.
Citiraj:
A što se tiče hardwera, s775 i novi skylake nemaju ni 40% razlike u brzini kad uspoređujemo takt za takt. Nedavno sam prešao sa staroga trojezgrenog athlona x3 3.3 na četverojezgreni haswell i5 4690 na 3.5. Razlika je "samo" 100% u 3D max rendanju bez obzira na sve moguće bencmarke sa neta po kojima bi i5 trebao biti svemirski brod u usporedbi sa athlon X3.
|
Tebi osobno i meni osobno, razlozi za upgrade mogu biti 180° oprečni, jel tako? npr. tebi je 40% neisplativo, meni je isplativo. Dakle, ti nećeš, ja hoću. A onaj treći koji se dvoumi, treba vidjeti što ja radim da mi treba ili što ti radiš da ti ne treba.
Citiraj:
Stvar je vrlo razočaravajuća kad usporediš procesore na pravim poslovima na kojima zarađuješ.
S775, s1550 i s1555 su za mene isti k.... Razlika između najstarijeg i najnovijeg takt za takt ne zavređuje trošenje para.
|
Kao što rekoh...
Citiraj:
Autor nub
To ti ne stoji. Možda je nekad bilo tako, ali danas sigurno nije (naravno, ako ne računamo korisnike koji instaliraju svo smeće koje im iskoči kao pop-up).
Uostalom, kad staviš "frišku" instalaciju sve se to vrlo brzo updatea i opet dođeš na isto.
|
Ili ako si na SSD-u pa je svejedno u bilo kojoj verziji događaja