View Single Post
Staro 15.03.2016., 12:20   #519
Kerefek76
Premium
Moj komp

Kerefek76's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova

Imao sam Celeron G1820 na 2,7GHz na B85 ploči i usporedno Xeona E5450 na G31 ploči... isti OS i iste stvari instalirane. Sve je radilo bolje na Celeronu.
Izjava ti ne stoji iz vrlo jednostavnog razloga. Nisi rekao kada je instaliran windows na celeronu a kada na xeonu. Ako je razlika već od 6 mjeseci benchmark bilo kakve vrste nema smisla jer windowsi su i dalje notorni glede usporavanja tijekom vrmena zbog gomile isntaliranog softvera, upgrade-a, patcheva i sličnog.
Da samo uspoređuješ fluidnost novog sutava sa istim starim godinu dana razlika bi bila drastična u podizanju windowsa, aplikacija i navigacije. I to uključujući svu moguću pažnju prilikom instaliranja, i sva čišćenja.
To je jednostavno tako.

A što se tiče hardwera, s775 i novi skylake nemaju ni 40% razlike u brzini kad uspoređujemo takt za takt. Nedavno sam prešao sa staroga trojezgrenog athlona x3 3.3 na četverojezgreni haswell i5 4690 na 3.5. Razlika je "samo" 100% u 3D max rendanju bez obzira na sve moguće bencmarke sa neta po kojima bi i5 trebao biti svemirski brod u usporedbi sa athlon X3.
Stvar je vrlo razočaravajuća kad usporediš procesore na pravim poslovima na kojima zarađuješ.
S775, s1550 i s1555 su za mene isti k.... Razlika između najstarijeg i najnovijeg takt za takt ne zavređuje trošenje para.
Kerefek76 je offline   Reply With Quote