Citiraj:
Autor dadoremix
Scan lista ti je frekva od do
Ako si tog jednog izgubio a sad je opet u ap modu, probaj stavit default kak bi i trebalo bit ili frekvu 4100-6100 pa nek trazi (range koji dade, ovo sad pisem napamet al tu je negdje)
Jer mozes scan range imat i po drzavama tj regijama pa nisu svugdje sve frekve dostupne
Ja doma jednog vozim na 5540mhz i po defautu tu frekvu ne najde
Ali imas tamo opciju frequency mode .. Superchanel i onda stetas po frekvi
|
meni treba scan samo jedne frekvencije jer je ap na fiksnoj. ali je ok, samo sam upisao u polje i je OK. danas sam uzeo drugi sxt do kuce i cim sam ga upalio nakon 3 sekunde se spojio na ap. signal u kuci (sxt ap je na krovu) je vise nego dobar, upale se 4 ledice. vidjet ću dali će se uopće htjet spojit kad ga montiram na drugoj kući. danas sam htio ali puše buretina i baca na kišu. opet.
drugi mikrotik sam spominjao jer sam montirao i njega, on će bacat net prema frendu, već kad se penjem po krovu da bude sve gore, svo kablovinje i adapteri i switchevi su na tavanu, da ne moram petljat po stanu. zato sam spominjao superA ili superG jer kartice u tom mikrotiku to podržavaju. ako frend ima nešto sa atheros chipsetom možda bi mogli superG isfurat, iako će me susjedstvo mrzit. sken nađe oko 50 mreža, i samo su mi kanali 12 i 13 slobodni. na nekim kanalima ima i po 15 mreža (prvenstveno na 1. i 6. ).
if not, probat ću mu nać neki jeftini usb 802.11a stick pa da kompletno sve prebacim na 5ghz. antena nije dual band, ali na 200metara bi trebala radit.