View Single Post
Staro 12.03.2016., 12:11   #799
brzi-st
Registered User

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Možda budeš zadovoljan ali nema teorije da 350 lm "glumi" 50W.
Kad se već igraš odradi kako treba:
1 - manual od tog regulatora > http://download.vimar.com/irj/go/km/...0_FI.37793.pdf
2 - pažljivo skini prednji poklopac i provjeri / postavi switch - eve na Leading Edge (LE) i Soft start
3 - interesantan info je da taj dimmer može raditi i u sistemu sa dvije žice (bez nule, na mjestu prekidača)
4 - dodatno je poželjno / potrebno na fazu ispred dimmera ubaciti brzi osigurač, npr. onaj cijevasti u pvc kučištu, max. ide F2,5A ali ga je pametnije smanjiti (prilagoditi) teretu na cca F1A za "par žarulja"

Pozdrav!
Jeste li imali kada ovakav problem, spojio sam 6 ledica osram (dimabilnih) na stari regulator (na kojem su prije bile obične gu10 halogene) al je lagano zujao pa sam uzeo vimar 14136 i sad me muči jer dvije ostaju lagano svjetliti
Znači ima ih 6 ukupno, 4 su led superstar advanced 5.3w sa ine i one dobro rade (ako zanemarim - dvije su crkle, predpostavljam od starog regulatora i znale su nekad zatreperit) a 2 su led superstar dimmable 6w. (Ovih od 5.3 više nije bilo, ove su sa lukoila ) I te dvije kada ugasim prekidač ostanu lagano svjetliti.
Što se tiče vimara probao sam ga spojiti sa nulom ali nije uopće palilo tako da je spojen bez nule i radi dobro.
brzi-st je offline   Reply With Quote