View Single Post
Staro 03.03.2016., 08:36   #2136
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Gabre, mi kao da smo u nekoj drugoj državi bili onda. Ja sam prije nekoliko godina letio gore par puta, u Toronto, ali iz privatnih razloga.

To je buraz drugi svijet, to ne možeš uspoređivat sa ovim. Sjećam se da je minimum wage (što te moraju platit ako se ono što radiš kvalificira kao "posao") bio 11$/h. To se ne može ni uspoređivati sa našim minimalcem ili studenskim satnicama.

S time da je poslodavcu to sramota plaćati, i.e. takve satnice imaju McDonalds i slični (zato je njima uvijek zajebancija, kad netko nema perspektivu da će završit u McD-u, etc...)

Jedino što je znatno skuplje su nekretine, pogotovo uži GTA (Grand Toronto Area), osiguranja, šišanje i kino

Elektronika im je čabe, auti - pogotovo njihovi, američanski su im čabe, obleka - čabe, hrana im nije znatno skuplja?

Ali opet kad sve to staviš u relativne iznose, sjećam da sam svojim metodama došao do cifre da im je standard 5X veći.

I gle, čak me i statisika podupire:
GDP - Kanadijska zemlja
GDP - Naš ponos i dika, odmah postajem veći domoljub!

Nitko ne osporava činjenicu da ništa ne pada s neba, da svuda ne teče med i mlijeko, ali brate, da te bar plate gore za ono što radiš, plate.

Oni sami ponosno vole kazati - "Kanada je zemlja u kojoj si svatko tko radi može priuštit steak kad hoće."

A što se tiče return policy-a, bolje da ni ne pričam. Možeš vratit gaće koje si usrao sa Kinder jajetom unutar ta dva tjedna. Za ove tehničke stvari sa duljom garancijom nisam imao iskustva, pa neću trabnunjat.

Pa ja gledam ovdje, dečki koji su završili strojarstvo, magistrirali na robotici, ne mogu naći posao. Pa jebem ti sve.

Sorry, na offtopicu, da malo popravim stanje i vratim se na ADM.

Imao sam u jednom periodu života sranja sa grafičkim karticama (sve kod ADM-a), prvo je crkla stock r9 290, pa sam dobio u zamjenu R9 290 Vapor-x (čudo od kartice), pa je riknuo ventilator na Vapor-X, pa su mi zamijenili za R9 290 Tri-x na kojoj je zujao ventilator, pa sam im to vratio i nadoplatio za ovu Asusicu R9 290X.

Stvarno su dečki korektni bili u svemu tome, i imam samo pohvale.
Sam Fischer je offline   Reply With Quote