View Single Post
Staro 28.02.2016., 18:10   #1
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
5.8ghz SXT + ostatak mreže

počeo sam radit na konkretnom načinu kako do sebe dofurat koliko-toliko brz i stabilan net i prestat kraduckat od kafića i javnih hotspotova.
između mene i mojih staraca je manje od 1km zračne linije, ali je na nekih 200njak metara od mene neboder veći od moje kuće a link bi ravno gledao u njega.

pa sam išao zaobilaznim putem i montirao sxt kod frenda na krov koji je 100njak metara u stranu. kod mojih staraca sam sxt stavio na terasu, i interni bandwidth test je pokazao oko 20mbita (s time da je terasa nisko i smeta mi zgrada ispred mene, kad namontiram na krov će bit dovoljno visoko da wifi preleti zgradu ispred i bit će gotovo-pa-los situacija), pa se nadam linku od preko 50mbita. ali to je do frenda.
od frenda do mene je LOS od 200metara.
u rezervi imam nekoliko AP-ova na 2.4ghz ali su svi 54mbit. imam i jedan mikrotik ali ima karticu od 54mbit. za nv2 ili nstream mi treba jos jedan mtk, nije da su skupi ali mi treba i kartica...
i imam 2x siemens sx763 sa openwrt-om.

direkcionalne antene nisu problem, imam ih.

cilj mi je realnih 50tak mbita. siemensi imaju superG koji bi mi u teoriji trebao dat oko 50mbita ali ne mogu nać opciju na openwrt-u za superG. nudi mi samo običan g.

šta i kako da napravim. već sam lakši s parama nakon sxt-ova, nebin htio kupovati još opreme.
jp_rv je offline   Reply With Quote