Citiraj:
Autor Razor
Ne pricam o HEP optici, vec o optici koju telekomovi postavljaju na HEP-ove stupove. Optici koju telekomovi financiraju. Al to sam ti vec napisao u proslom postu pa mi nije jasno dal ti uopce citas sto ja pisem...
|
Pa čitam, citiram te: "
Isto tako, elektra moze svoju infrastrukturu rentati telekomima i u manjim sredinama bas kao sto rentaju svoju infrastrukturu tim istim telekomovima za medugradski prijenos podataka."
Kakvi vražji stupovi? Znaš što HEP renta?
Citiraj:
Autor Razor
I opet mi nije jasno dal ti citas sto ti se pise ili odgovaras na random?
Ako i citas, nije mi jasno kako neznas za gore opisanu praksu u cijelom svijetu OSIM u Sjevernoj koreji i sl. zemljama.
Ako se porezni sustav postavi tako da tvrtka koja ima ciste zarade na racunu 100mil moze "izvuci" 60mil bez ulaganja ili 65mil sa ulaganjima, onda ce tvrtka sigurno iskoristiti opciju 2. To je zarada. To ce napraviti. To rade sve zemljama ovog svijeta duze vremena nego postoji moderna RH i to ne samo u telekomunikacijama nego i u bankarstvu i svim bransama gdje se vrti ogormna lova, a koje moraju natjerati da dio love uloze natrag u privatni/javni sektor.
|
U kojem si paralelnom svemiru to kalkulirao?
Investicija u takav biznis se vrati ako imaš sreće nakon 10+ godina. Na njoj zaradiš početnu investiciju nakon još n godina. Vidi što je bolje.
Što misliš zašto drugi telekomi ne investiraju toliko "kad je tu zajamčena zarada"? Što misliš koliko je još HT u gubitku nakon propasti Fiberlanda i one početne investicije od koliko, skoro 300M eura? Misliš da im je bolje spremiti lovu u džep ili "investirati u gubitak"?