Tema: Iskon
View Single Post
Staro 22.02.2016., 21:53   #3290
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Provjera za fttb je ista ko i za obicnu liniju.
Ako ti je dostupan onda ce ti izbacit samo pakete s brzinom 80/40mbit ako nije onda ces vidjet sve brzine do 50\10 ili manje
OK. Hvala ti na odgovoru. A, što se tiče prvog pitanja; oni nikako ne mogu, prije prebacivanja s T-coma, provjeriti max. propusnost? Premda i okvirno?

Citiraj:
Autor Razor Pregled postova
@karabaja

Isto i kod mene. Samo i jedino Iskon nudi vece brzine od 10mbs. Nekako sumnjam da je to moguce (ne vidim razlog zasto ostali, ukljucujuci i T-com, nebi ponudili vecu vrzinu ako mogu). Prije bi rekao da se radi o tome da Iskon ponudi sto god, pa ako neide onda idu na smanjenje paketa, vezano da su zahaklali korisnika.
Čini se da Iskon očito ima svoju VDSL opremu u centralama, a T-Com ne. Razloge možda valja tražiti i u državnoj Agenciji za "zaštitu" tržišnog natjecanja koja, u pravilu, čini više štete nego koristi nametanjem restrikcija.
Npr. bitno ograničavaju T-Com u ponudi, ali ne i povezana društva, jer ga smatraju operaterom znatne tržišne snage.
Mene više brine hohštaplerski pristup i objašnjenje (govorim za prvu lokaciju gdje imam Iskon) o fantomskom padu brizne. Tvrde kako je uzrokovano, valjda, jednako tako fantomski rapidnom oksidacijom žica u zidu.
karabaja je offline   Reply With Quote