G2 je bio odlican mobitel. Baterija cudo, a unatoc 5,2 ekranu, bio je (i ostao) stvarno kompaktan mobitel. G3 je dosao sa malo vecim ekranom, no i dalje kompaktan i radi oblika lagan za koristiti jednom rukom, cak i meni koji imam manju shapu. No imao je osjetno losiju bateriju, ali ipak i dosta bolju kameru od g2.
Od g4 sam ocekivao da jos malo smanje bezele, da poboljsaju bateriju i srede software kojeg su zeznuli sa g3. Dobio nista od toga, samo su napravili odlicnu kameru. Bezele su povecali, dizajn poruznili.
Od g5 nisam nista ocekivao, ali ovo sto su napravili je uzas. Gadget frikovima ce se svidjeti ova kvazi modularnost, no 99,99% ekipe ovaj mobitel ce smatrati ruznim. Bezeli su ogromni (ako iste usporedimo sa g2/3), baterija jos manja, ona izbocina pozadi je jednostavno odvratna, posebice meni jer ne koristim nikakve maske.
Uz sve to nema ni app drawera? Pa k vragu, ako zelim iPhone, koristit cu iPhone. Kod Xiaomia sam se navikao na to, iako bih osobno app drawer ubacio u svaki hebeni mobitel, pa i u taj iphone. Ovako moram aplikacije u foldere trpati.
Sve u svemu, po meni je ovo totalni fail. I svake godine neke vece promjene u dizajnu. Koliko god ekipa pljuvala primarno po iPhoneu radi manjka promjena kod dizajna, smatram da tu Apple igra pametno. Svake dvije godine malo promjeni, i miran si. Imaju ocito svoj cilj, i idu utabanim putem.
LG ocito experimentira. Samsung je sa S6 odlicno pogodio, i sad to samo doradjuju. Nesto sto je LG trebao nastaviti raditi jos od g2/3 vremena, ali ne, idemo sve to razhebati i pokusat ponuditi nesto sto nitko drugi nema. Iako su to imho vec imali, jer meni osobno je g2 jedini mobitel iznad 5" koji mi je fantasticno lezao u ruci.