View Single Post
Staro 21.02.2016., 16:57   #305
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
To je po meni najveci problem LG-a, nemaju jasnu viziju, nego stalno izmisljaju neki k..rac umjesto da naprave posten telefon. Sad su od ovog G5 napravili cirkus, ono wtf? Kome treba tona gadgeta, koji ce svaki kostat ko pola telefona. Dajem ruku u vatru da G6 nece imat apsolutno nikakve veze sa ovim G5 cirkusom, i da svi ti gadgeti ce biti zaboravljeni nakon par tjedana.
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ma znam da ti gadgeti nisu za nas, ali to mi dovoljno govori koliko su bili fokusirani na sam uređaj, znači 0.

Vidis kak G5 izgleda otraga, ono ko neki kineski fejk telefon za 5 dolara.

I sad kad pogledamo u retrovizor G2-G3-G4-G5 ispada da je je G2 bio definitivno najbolji (kompletniji) telefon. G3 isto vrlo dobar, G4 sa spiganim ekranom i kozom otraga, G5 sa gadgetima, G6 bi mogao bit namjenjen tinajdžerima ili gerijatriji.
Potpis, meni isto tako smeta sto izmisljaju neku toplu vodu nanovo, umisto da poboljsaju ono sto je najvaznije kod danasnjih flagshipa (kamera, ekran, soc, baterija). Dobro, da rezimiram:

-SOC - SD820 + 4Gb rama sto znaci da s performansama nece biti nikakvih problema.

-Dizajn - Metalni build, svidja mi se (ukratko receno). Zaobljeni rubovi su mi puno drazi nego ostri i kockasti u stilu npr. Mi3... Prednja strana mi je dobro dizajnirana a straznju su mogli ipak malo "ukusnije" dizajnirati.
Mogli su i paletu boja malo prosiriti, nakon svih onih kricavih koznih poklopaca za G4, oni ponude 4 "boje" koje se prakticki jedva i razlikuju (pink - wtf , malo brijemo na iphone?)

-Ekran - 5.3" - jako dobar izbor IMHO. 5.5" zalazi u podrucje fableta i prevelik je za vecinu korisnika, ali ne kuzim odakle onda tih ~150mm visine?! G2 sa svojih 5.2" ima ~139mm a ujedno i vecu bateriju...
Bezeli moraju biti tanji unatoc metalnom buildu, a screen to body ratio definitivno bolji.. Ovaj je cak 2% gori u odnosu na G4 koji je opet gori u odnosu na G3. Taj trend jasno ide u krivom smjeru.

-Kamera/kamere - nista novo, druga kamera mi je vise ko neki gimmick nego realna potreba. Istina, posluzit ce kad triba utrpati vise ljudi ili objekata u frejm ako vec ne postoji mogucnost udaljavanja od istih...
Ali realno gledajuci, draze bi mi bilo da su ugradili jednu naprednu kameru sa vecim senzorom. Na taj nacin bi i straznji dio moba definitivno izgleda bolje
Opet smo ostali bez manualnih kontrola u videu , ali ocito da LG zeli ostaviti taj ficr za V seriju... Meni osobno

-Baterija - Ne svidja mi se uopce to sto su je smanjili a u isto vrime povecali visinu mobitela... Znam da je zamjenjiva, ali iskreno mislim da bi vecina korisnika bili puno zadovoljniji da nije user-replaceable ali da zato ima ~3300mAh ili vise.
Isto tako mislim da je u svoj toj prici puno bitnija msd kartica, a to pokazuje i Samsung koji se opeka sa S6 i nece sigurno ponoviti tu gresku sa S7...
Anyway, jedino bolji proizvodni proces SOC-a i optimizacija softwarea mogu pripomoci manjoj bateriji ali s druge strane always-on display nece sigurno. dobro je sto se moze gasiti/paliti po volji.

-Software - drago mi je da su ga malo "stanjili", iako je vec na G4 to bilo IMHO sasvim zadovoljavajuce u smislu da nema bloata osim raznih googleovih appsa. Svima kojima toliko smeta nedostatak app drawera - instalirajte drugi launcher .
Iako postoji mogucnost da se u finalnoj verziji i to promijeni...

Kao sto kazes kolega, postoji velika sansa da ce se LG dogodine sa G6-icom opet fokusirati na nesto sasvim deseto.. Gadgeti se lako zaborave a fokus se prebaci na nesto "novo"...
Steta sto bespotrebno briju na te gluposti. Stvarno izgleda da nemaju jasnu viziju i pecaju u mraku nebi li nesto zagrizlo . Cisto se nadam da ce se sa novom G serijom
vratiti na pravi put i fokusirat se na ono sto je bitno a ne na razne gađeterije i ostale "frendove"...

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 21.02.2016. u 17:03.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote