View Single Post
Staro 17.02.2016., 12:18   #5025
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor croshad Pregled postova
  1. Napajanje, iako radi ko urica je staro jedno 7god, a citao sam da 390 osim sto sama po sebi cucla vise od gtx970 zna podivljat u dual monitor setupu (iako nebi gejmo na 2 monitora ofc) pa me zanima dal bi primjecivo razliku u odnosu na 970 na toj rezoluciji (inace naginjem nvidii al sam otvoren za najbolje rjesenje).
  2. Dal se isplati ic na 5820k (ako da preporuka za maticnu). Ne mislim clokat sad, al bi htio tu mogucnost ostavit otvorenu (iako vidim da se razlika izmedju 6700k i 6700 osjetno povecala sad).
  3. Na ovo mi treba i neki cooler, preporuka dobrodosla
  4. Cjenovno bi ovo bio neki plafon uz manje korekcije. Ako moze jeftinije da se ne gubi puno, super
Hvala

I ja sam sad neki dan uzimao konfu sa 6700k, par zaključaka do kojih sam došao:
- napajanje je ok
- 5820k se isplati ako češ imat koristi od više jezgri. Razlika je poveća zbog a) skupljeg proca, b) skoro duplo skuplje matične ako gledamo neki isti rang kvalitete
- Ako nećeš ozbiljno klokat za početak ti je za cpu hladnjak dosta i lc-cc-120 (to je u razini hyper 212 evo, možda malo i bolji). Isto vrijedi i za matičnu, ne treba bit top model ako ne ideš na jači oc.
- možeš uštedit na tom 6700k, ima ih jeftinijih, a tray verzija se da nać za već oko 2850
- ploča je dobra, al razmisli dal ti trebaju svi ti featurei (2 way sli, 3way cf etc). Ako ne, ima i jeftinijih ploča sa dobrim brojem priključaka tipa ova. U svakom slučaju ako ideš i na ovu skuplju i ganjaš kvalitetu ima i njih jeftinije
- 2666mhz ram se nikako ne isplati, ja sam uzeo 2x8 2400mhz za oko 685kn. U testovima nema nikakve razlike između 2400 i 2666.

U ZG si, pa možeš obić i par dućana za najbolju cijenu ili ako naručuješ uglavnom je iznad 1000kn đaba dostava, pa izračunaj

Zadnje izmijenjeno od: nub. 17.02.2016. u 12:34.
nub je offline   Reply With Quote