Citiraj:
Autor croshad
- Napajanje, iako radi ko urica je staro jedno 7god, a citao sam da 390 osim sto sama po sebi cucla vise od gtx970 zna podivljat u dual monitor setupu (iako nebi gejmo na 2 monitora ofc) pa me zanima dal bi primjecivo razliku u odnosu na 970 na toj rezoluciji (inace naginjem nvidii al sam otvoren za najbolje rjesenje).
- Dal se isplati ic na 5820k (ako da preporuka za maticnu). Ne mislim clokat sad, al bi htio tu mogucnost ostavit otvorenu (iako vidim da se razlika izmedju 6700k i 6700 osjetno povecala sad).
- Na ovo mi treba i neki cooler, preporuka dobrodosla
- Cjenovno bi ovo bio neki plafon uz manje korekcije. Ako moze jeftinije da se ne gubi puno, super
Hvala 
|
I ja sam sad neki dan uzimao konfu sa 6700k, par zaključaka do kojih sam došao:
- napajanje je ok
- 5820k se isplati ako češ imat koristi od više jezgri. Razlika je poveća zbog a) skupljeg proca, b) skoro duplo skuplje matične ako gledamo neki isti rang kvalitete
- Ako nećeš ozbiljno klokat za početak ti je za cpu hladnjak dosta i lc-cc-120 (to je u razini hyper 212 evo, možda malo i bolji). Isto vrijedi i za matičnu, ne treba bit top model ako ne ideš na jači oc.
- možeš uštedit na tom 6700k, ima ih jeftinijih, a tray verzija se da nać za već oko 2850
- ploča je dobra, al razmisli dal ti trebaju svi ti featurei (2 way sli, 3way cf etc). Ako ne, ima i jeftinijih ploča sa dobrim brojem priključaka tipa
ova. U svakom slučaju ako ideš i na ovu skuplju i ganjaš kvalitetu ima i njih
jeftinije
- 2666mhz ram se nikako ne isplati, ja sam uzeo 2x8 2400mhz za oko 685kn. U testovima nema nikakve razlike između 2400 i 2666.
U ZG si, pa možeš obić i par dućana za najbolju cijenu ili ako naručuješ uglavnom je iznad 1000kn đaba dostava, pa izračunaj