Citiraj:
Autor jp_rv
ide mi na jetra remote management i resetiranje.
ma nek bude 6dB, i ako pukne, ne primjećujem. vidim po grafu da ide i ispod 6dB, zar nije snr od 6 bio minimum za vdsl?
|
To petljanje nemos zaobic, kada ti srede profil mos se ko ja premjestiti na ZTE od t-coma ili uskoro ko ja na recimo FRITZ!Box 7360 kojeg cekam da dodje u 4-tom mjesecu iz svabije. Kod nas cigani traze 450/500kn a ja ( kolega ) sam nasao za 35€ 1&1 isto t-com mreza ali kada se flesha drugi fw sa eng jezikom moze raditi izmedju ostalog i na Iskonu.
Dali su te prebacili na 998-M2x-M mozes usporediti sa ovim slikama. Pogledaj zeleno podrucje od kuda treba poceti, takodjer zadnja slika pod Final Band Plan sada ti vjerojatno stoji 28-60, pogledaj si Telnet data>pbParams.

Sto se tice SNR nema tu pravila niti neke krute definicije, sve ovisi o situaciji tj. kakva je parica. Recimo da si 50-100m od centrale i prvi si spoj/korisnik na novoj infrastrukturi.
Pogledas u router a tvoj SNR 3dB i sve stabilno... u globalu zasto ne ? Ako SNR nema sta "ispravljati" i ako je parica dobra i sa 3dB ce raditi bolje nego netkome 10dB na 1km.
U dobrom djelu slucajeva visoki SNR cesce ukazuje da je parica problematicna, puno losih spojeva, smetnji susjednih itd... i onda i mora biti visok jer na takvim paricama SNR 6dB samo moze uzrokovati cesta pucanja veze.
Ja sam na 1350m, mogu staviti target SNR na 6dB i sta se dogodi... stoji na 6.6dB i nekad ode na 5.5dB i sve super jos... pa rokne na 4.8dB i router se resetira. Sada ga drzim na 8.1dB, ostalo ga znam vidjet na 8.8dB ili 6.9dB. Naravno vecim targetom SNR-a umjesto 25Mb/s vucem 23Mb/s uz nepromjenjiv upload koji nisam dirao jer je SNR od 7.0dB ok kroz cjelih 24h.
Linije su takve kakve jesu, sta meni vrijedi sto nekad mogu povuci i 27Mb/s sa SNR 6dB ako to nije 24h stabilno ? Svak sebi treba malo pratiti liniju i fluktacije koje ima i ako ih ima podesiti SNR onako da to bude stabilno bez pucanja veze u vrsnom periodu koristenja. Bar se to za sada jos moze kod Iskona.