Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.02.2016., 22:13   #19535
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
dvomaseni je još uvijek originalan i ne pokazuje znakove umora.
Ne znam nikoga tko je prešao i 200k km sa jednim dvomasenim
da pretpostavim, jako puno otvorene ceste?

Citiraj:
Autor HONDA type R Pregled postova
Ja imam problem sa uljem na A8, ima 180000 i nikad nije mijenjano koliko ja znam, covjek od kojeg sam kupio ima servis, cijeli život vozi a8, on mi tvdi da je to bolje ne dirati, da ce se sjebati, da se ostavi dok se nesto ne sjebe a to ce navodno biti tek na 400k cca... I dobro, ne vjerujem ja to, cujem da neki u vinkovcima radi, zovem ga, objasnim, kaze on da nema sanse da na tom autu mjenja ulje, ako se nesto sjebe da mu je preskupo, a kad bi netko radio, nemoze se napraviti kako treba jer uvijek ostaje starog ulja, cak i kad se pod tlakom nekakvim radi, a ide 12l ulja. Ok, zovem zubak, oni isto nece to raditi, pa jbt, da ga vozim u njemacku da rade ili ne dirati ili sta... Radi se A8 4.2 fsi 2007. god
Nisam upoznat s getribom na tom autu tako da ti stvarno ne mogu dati nekakav konstruktivan savjet...
Ulje u bilo kojoj getribi se mijenja,nema iznimke.

Ono kaj sam sad na brzaka iskopao, na tvojoj getribi se ulje i FILTER mijenjaju.
Najdulji interval 60 000 milja
Poželjno je promijeniti svakih 30 000 milja.
Ne želim niti pomislit kako ulje izgleda nakon ne znam koliko godina i 400k km...

Zaboravih, prije sam znao čuti da ovi iz zubaka baš ne žele raditi po tim malo većim motorima...za getribu mi je sad prvi glas

Imaš ZF getribu, model : 6HP26A
BMW voli koristit njihove getribe...zamjena ulja je malo onak...navodno se mora raditi pod tlakom (to je jedna od stvari koja me odbila od kupnje bmw 320d sa zf automatikom)
E sad, naći nekoga tko će ti to napravit...nemam pojma, možda da pitaš u nekom bmw servisu budući da se radi o zf mjenjaču?
https://www.youtube.com/watch?v=ZRrgmfM8VlQ

Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 03.02.2016. u 22:33.
jed2i je offline   Reply With Quote