Dakle imam dilemu da li upgrejdat konfu ili rađe skroz preći na novi socket.
Radi se o 775 socketu na njemu je Q serija proca model točan ne znam uglavnom quad core, ima 4Gb DDR2 2x2, GT 650 grafičku i dva harda od 640Gb koja definitivno idu van jer su pri kraju i oni se definitivno moraju zamjenit. Ono šta mene muči je to da li nadogradit konfu znači uzeo bi se 1 ssd od recimo 250Gb na kojem bi bio OS i programi, 2x 1Tb WD Black na jednom projekti na drugom bi bio backup i recimo neka rabljena gtx 750 Ti/ 660/670 sa 1344 Cuda coreova to je bitno jer bi konfa kakva god da je služila za amatersko obrađivanje videa u Adobe Premieru. Komp inače prvenstveno služi za profi muzičku produkciju i takav i sad radi bez štekanja nekih itd. i može se koristit jer ima VST karticu unutra i sve skoro ide preko nje tako da memorija nije pocuclana do kraja. Osoba kojoj to radim se također znači kao što sam rekao počela pomalo bavit i nekom amaterskom video obradom pa sam razmišljao možda nadogradit još i 2x2GB DDR2 da ima 8 (podržava ploča 8) ali dvoumim se oko te odluke jer bi možda za cca godinu-dve cijelu platformu onda izmjenili pa bi nadogradnja memorije bila možda waste of money. SSD znam da bi ga ubrzao znatno i ta dva nova harda bi mu došla kao super osvježenje nakon ova dva koja su prastara unutra i zapisali su tolko već da im u SMARTu piše End Of Life i čak na jednom ima 52 Reallocated Sector Count tako da mislim da je to skoro sigurno da će se uzet no za ovo ostalo sam u dilemu pa ako mi možete neke prijedloge dat, tnx.