View Single Post
Staro 01.02.2016., 19:23   #42
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
da bumpam problem sa pocetka teme...nakon sto sam napokon prodao asusa rt-ac87u narucio sam sljedece:

- 2x Asus RT-N12 D1 router - 170kn/kom
- TP-Link TL-ANT2409A 9dBi vanjska antena - 181kn
- D-LINK GO-SW-8G 8 port Gigabit switch - 136kn
- cat6 utp kabel (ne znam jos koliko metara) - 2,5kn/m

ovi asus ruteri su mi djelovali kao bolja opcija nego TL-WR843ND, a switch me i samog cudi da sam nasao tako jeftino, jako mali je i zgodan (ocekivao sam da ce biti 3 puta veci, tako su mi u sjecanju oni stari d link ostali, cak je antena veca od njega)..uglavnom sam sve pospajao kraj glavnom rutera, napravio tri razlicita wifija sa svakim na svom kanalu i svi daju svih 50mbit interneta (nisam probavao sa istim kanalom jer mislim ih ostaviti odvojeno)...sad samo ostaje provuci utp kablove kraj telefonskog i tu mi nastaje problem:

da li tko zna gdje najjeftinije uticnice nabaviti? gledao sam u bauhausu, dupla rj11 cat3 je 33kn, dupla rj45 cat6 je 34kn, kombinirana rj11 cat3 + rj45 cat3 je cca 60kn, kombinirana rj11 cat3 + rj45 cat6 je 145kn, ono koji k? meni treba 8, sto znaci da ce me uticnice kostati vise nego sva oprema, kakav bezobrazluk za komad lima i plastike po netu isto nisam imao puno vise srece pa sad neki dobar advice bi super dosao da vise to privedem kraju
vacs je offline   Reply With Quote