Citiraj:
Autor Javorko
Moim vas, koliko ste cekali vdsl?
Papiri poslani pa me zanima po prilici koliki mogu ocekivati cekanje na ukljucenje/ubrzanje.
|
Predao sam novi ugovor i povećanje brzine 29-og prošlog mjeseca. Novi router je došao tek prošli tjedan, mislim četvrtak. Morao sam ih dodatno zvati da me prebace na novu brzinu. A prema SpeedTestu nova brzina je :
Znači download baš na zagarantiranom minimumu. Što mi i nije baš previše bitno, ali je svejedno razočaravajuće (jer centrala mi je manje od 50 metara od zgrade). Barem je ono što mi je puno bitnije, upload, iznad navedenog (3,5) minimuma. Da nije, onda bi mi ovo obnavljanje ugovora po prvi put od 2010-e, kada mi je prvotni istekao, bilo zajeb.
Problem je, naravno, što Amis i dalje nudi najbolji omjer cijene/brzine i prelazak na bilo koji konkurentni ISP bi bio manje isplativ. A optiku, koja bi bila jedino osjetno poboljšanje, pretpostavljam da u Gorici u ovome desetljeću nećemo vidjeti.
I da, ovaj Technicolor TG788vn router mi je puno bolji od Thompsona. Mada nema vanjske antene, signal je jači, uređaji se momentalno spajaju na njega, a iako je software vrlo sličan, gotovo identičan, nekako ga je lakše konfigurirati, pogotovo uređaje pod kućnom mrežom, a neke stvari koje mi na Thompsonu godinama nisu radile, poput adresara i telefonije, ovdje rade. Jedino što mu je boot nešto duži i što u browseru uvijek moram upisivati user/password. U Chromeu, koji ne nudi opciju spremanja lozinke...