Nakon par promjenjenih ISP-ova tjekom godina sam shvatio da je u HR prakticki nemoguce dobiti polu pristojan router za kucnu upotrebu (od samog ISP-a).
Vecinom sve radi OK dok se ne pocne namjestati port forwarding ili nedaj boze nesto malo naprednije. Vecinom nakon postavljena 2-3 filtera/forwarda router se pocne pregrijavati, pucati internet veza itd.
Uz tehnicku ogranicenost (pre slab cpu i pre malo memorije na ruteru), dobar dio ih dolazi sa firmware-om koji je ranjiv na remote DNS promjene, a i hrpu drugih slicnih rupa.
Da stvar bude gora, vecina rutera su toliko stari da novih verzija firmware-a nema ni na official stranicama proizvodjaca.
E sad, zanima me, iz vasih osobnih iskustava, koji je dobar ADSL router koji se moze kupiti u HR shopovima a da nije Cisco od 1400kn.
Ako cu vec morati pljunuti neku ozbiljnu lovu za ruter, onda cu si radije kupiti ADSL PCI karticu i napraviti ruter doma na vec postojecem kucnom serveru koji cu moci sam nadograditi po potrebi i hardverski i softverski.