Citiraj:
Autor tole_
U everyday operacijama, osim igara, razliku nisam primjetio, a i kako bi? Ove sve igre što si naveo su ipak iz starije garde, npr. ti CoD-ovi su rađeni na modificiranom Quake engineu koji je tu još od doba dinosaura, pa nije čudo da se celer tu bolje snašao. Pričao sam o situaciji danas.
|
OK, pošteno. Kao što sam naveo, subjektivan dojam s moje strane. Celeron se tu bolje snašao. Na poslu recimo imam stroj sa G3440 i 8GB DDR3 i neki WD blue HDD unutra i sve to preko neke ofiice mATX ploče. Sa svim auto-start pizdarijama, taj komp bolje radi na Win7 nego onaj u mog ćaće sa E5450 na 3,6 i totalno čistim windowsima koje imaju samo Office i Autocad gore na isto WD blue, ali na vrhunskoj P5Q-E.
Citiraj:
Kažeš radi puno bolje, pa po čemu točno? Gdje se to očituje, ako kažeš da je hdd isti i količina memorije da je ista. Meni je recimo nedostajao USB3 i malo mi je išlo na živce kopiranje od 25MBs u odnosu na 125MBs, ali najmanji je problem kupiti USB3 kontroler za 100kn. SATA3 razlika vs SATA2 osim u benchevima?
|
Napisao sam gore. Jednostavno je kvalitetnije to sve radilo. Sve je brže, da ne upotrebim smartfonjuzer riječnik i ne kažem - fluidnije
Citiraj:
I opet, moj post je bio usmjeren ka onima kojima bi ovakva konfa bila primarna, koji žele danas nešto odigrati, bez da trpaju pare u i5/i3/fx konfiguraciju. I uz neku poštenu karticu, Xeon je tu bolji izbor. Za side konfu i ja bi radije nekakv celeron.
Ha gle i s775 platforma se može zamijeniti. Ali ako bi nešto htio imati sad, nećeš kupovati celerona koji to ne može zadovoljiti samo da bi nakon x razdoblja kupio i5 i rekao vau koja nadogradnja. Ovdje polazimo od pretpostavke da već imaš s775 konfu s nekakvim dualcem (ili sam ja to barem sebi zamislio s obzirom na prethodne postove). Kupiš tog xeona za 20eur, drljaš dokle ide i zamjeniš za čak i noviji i5 koji će eventualno u međuvremenu izaći ili sadašnji pojeftiniti štagod.
Imam osjećaj da smo ovdje malo zastranili. TLDR; moje stajalište je da je za današnje igre Xeon bolji izbor od Celerona i Pentiuma. Eventualno nešto tipa G3258, ali to je druga i skuplja priča.
|
Kao što sam rekao Rambu Amadeusu - sada ima za 220 kn gotov moddan Xeon E5450 E0. Ne treba ni socket piliti ni adapter kupovati, samo ubaci kodove u BIOS i pikne CPU u ploču i gotovo. I sigurno je to najbolje i najjednostavnije rješenje, to nitko ne dvoji.
Ali, ako ima nešto love, za sada kupi s1150 ploču, celerona i DDR3 RAM a kasnije ako dođe do kakve lovice, za soma uzme polovnog i5 kasnije koji ipak nejde u istu rečenicu sa s775 Xeonom.
A o današnjim igrama, Xeonu i GTX460 karticama ne znam što bih rekao jer neke današnje igre su mi štucale sa i7 na 4,4GHz i GTX660Ti, tako da je to vrlo širok pojam. Sve ovisi o samom useru i što želi i što očekuje od kompa.