Citiraj:
Autor Drug Brko
Ne znam, paralelno sam imao Celeron G1820 2,7GHz + B85 Pro4 i E5450 3,0GHz + Acer MG43M...
nisam kao ti studiozno vrtio benčeve i zapisivao brojevem nego sam komp opteretio stvarima za everyday use i occasional gaming (GTX650 je bila u igri, CoD: MW, MW2 i MW3, PES-ovi, F1... ugl ovo kaj ja znam igrati tu i tamo za ubit vremena). Dakle, paralelno sam koristio 2 mašine nebili odlučio što ću si ostaviti (na kraju je sve ošlo od mene, ali to je druga priča  ).
|
U everyday operacijama, osim igara, razliku nisam primjetio, a i kako bi? Ove sve igre što si naveo su ipak iz starije garde, npr. ti CoD-ovi su rađeni na modificiranom Quake engineu koji je tu još od doba dinosaura, pa nije čudo da se celer tu bolje snašao. Pričao sam o situaciji danas.
Citiraj:
ali svejedno bi radije imao s1150 Pentium, čak i Celeron na B85 ploči i DDR3 za nekakvu side-machine nego opet nekog od tih Xeona na P45 ploči i DDR2 RAM-u.
|
I opet, moj post je bio usmjeren ka onima kojima bi ovakva konfa bila primarna, koji žele danas nešto odigrati, bez da trpaju pare u i5/i3/fx konfiguraciju. I uz neku poštenu karticu, Xeon je tu bolji izbor. Za side konfu i ja bi radije nekakv celeron.
Citiraj:
Ponavljam, ti si merio snagu samih procesora jedan vs drugi. U mom slučaju se gledao cijelokupna platforma koja radi puno puno bolje sa tim Celeronom nego na Xeonom, na identičnom HDD-u sa identičnim OS-om sa identičnom količinom RAM-a (8 GB).
|
Kažeš radi puno bolje, pa po čemu točno? Gdje se to očituje, ako kažeš da je hdd isti i količina memorije da je ista. Meni je recimo nedostajao USB3 i malo mi je išlo na živce kopiranje od 25MBs u odnosu na 125MBs, ali najmanji je problem kupiti USB3 kontroler za 100kn. SATA3 razlika vs SATA2 osim u benchevima?
Citiraj:
Autor Sphere
A i umjesto tog celerona na 1150 imas široku paletu procesora za nadogradnju sta je najbitnije od svega.
|
Ha gle i s775 platforma se može zamijeniti. Ali ako bi nešto htio imati sad, nećeš kupovati celerona koji to ne može zadovoljiti samo da bi nakon x razdoblja kupio i5 i rekao vau koja nadogradnja. Ovdje polazimo od pretpostavke da već imaš s775 konfu s nekakvim dualcem (ili sam ja to barem sebi zamislio s obzirom na prethodne postove). Kupiš tog xeona za 20eur, drljaš dokle ide i zamjeniš za čak i noviji i5 koji će eventualno u međuvremenu izaći ili sadašnji pojeftiniti štagod.
Imam osjećaj da smo ovdje malo zastranili. TLDR; moje stajalište je da je za današnje igre Xeon bolji izbor od Celerona i Pentiuma. Eventualno nešto tipa G3258, ali to je druga i skuplja priča.