View Single Post
Staro 22.01.2016., 17:25   #499
tole_
Casual Racist
Moj komp

tole_'s Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
ako ima nešto para malo više, onda ovo kaj je rekao tiki.
800-tinjak kn i uzet Celeron G1820 + H81 ploču i 4 GB DDR3. Taj celeron pomete pod sa C2Q, pogotovo u igrama iako potonji ima 12MB cachea i 4 jezgre.
Uh ovo je jako nategnuta izjava. Ako pričamo o nekim starijim igrama OK, ovo je donekle istina, iako zazirem od ovakvih "pomete pod" floskula jer realno se radi o 20% boljem IPCu ne računajući overklokabilnost xeona. Uostalom, na kraju dana ti Pentiumi i Celeroni imaju samo dvije jezgre, a mi smo u 2016. godini kada se igre odbijaju pokrenuti na takvim proceosrima i kada na i5 gledamo po 80-100% opterećenja u novijim naslovima. Nije teško za shvatiti kako se tu ponaša jedan Celeron, a kako Xeon.

Evo kako sam imao obje konfe (Pentiuma još imam, a u pitanju je bio xeon 5450) mogu i navesti (pomalo limitirana) iskustva iz prve ruke. Probao sam Armored Warfare s Pentiumom i GTX460, igra je toliko sjela na taj jadni dualkorac da se kartica dosađivala na nekih 40ak% opterećenja uz framerate koji je izazivao glavobolje. Ej, GTX460! Na Xeonu pak, smooth sailing. Hitman, onaj flyby bench (btw. ne podržavam ove ingame bencheve, ali nisam plaćen za profi testiranja), Xeon je brat bratu bio 50% brži. I za kraj World of Tanks kao notorna single thread igra, ako me pamćenje ne vara 45vs41 avg FPS na Steppama u korist Pentiuma. Xeon je testiran stock, s 4GB vulgaris ddr2 800 memorije. BTW, zgodan YT kanal, lik testira xeona s gtx960 OC u masi igara.

Napravio sam i nešto bencheva s raznim programima, pa eto kog zanima može si pogledati spreadsheet..
Jasno da će u programima koji koriste novije instrukcije koje xeon nema današnji procesori biti brži, ali realno netko tko se ozbiljno bavi takvim poslom ni ne gleda procesore od parsto kn.
tole_ je offline   Reply With Quote