Citiraj:
Autor karabaja
De5tr0yer, daj mi činjenice, dat ću ti pravo.  Nema 'nepotpunog izraza', zakon je jasan. Ja sam u pravu.
Ivane, slobodno vrijeme i pare su tvoji, ali ja im iz principa ne bih dao ni da je kazna 20 kuna.
EDIT: Kako bi, pobogu, zakon trebali tumačiti nego bukvalno? Je li onako kako je Tito dao naputak da se "ti suci ne trebaju baš držati zakona kao pijan plota"?  Nije zakon poezija, pa kako tko voli i shvaća. O, svega...
Ovo za pješački i znakove u rotoru neću komentirati. 
|
Citiraj:
Autor wooden
|
Nigdje nisam osporio da nije u pravu, to što su HR zakoni tako formulirani je stvarni problem.
Pošto sam "friški" iz autoškole u DE, mogu ti točno reći kod ovakvih situacija gdje je greška. A zakoni su najverojatnije u nastanku mahom prepisivani ko kad studenti na bolonji prepisuju bilješke labosa: uz tu i tamo koju grešku; i opet se stanu čuditi kako nemaju isti broj bodova ko ovaj od kog su prepisali.
Možemo se svi složiti da je zebra pješački prijelaz, obilježena ona semaforom ili ne, skinuo netko znak prije 10minuta ili je tamo ugraviran u bočni zid.
Parkiranje 5m prije pješačkog prijelaza nije dopušteno zbog manjka preglednosti nadolazećim vozilima i pješacima koji upotrebljavaju dotičnu.
To što je zakon jednoznačno definirao pješački prijelaz na "krivi" način definitivno ide u korist nekome tko će biti slijep i slijediti svako slovo napisano u zakonu. Bilo bi super da onda taj isti uvijek parkira propisno, plaća parking gdje treba, ne zaustavlja se na 5min pred bankom "samo da digne lovu" i slično.
Vid ovaj se parkiro a nije dobio kaznu, ja jedini dobio, a krivo sam parkirao. Pa jesi krivo parkirao, da. Ko ono kad dođe Perica iz škole i kaže mami da je dobio kolac i potom kaže mami da ne brine jer isto tako nitko nije dobio pet.
Primjerice, ne znam kako bih u tvom slučaju Ivane dokazao da nitko od obližnjih automobila nije imao kaznu, tj. kako bih dokazao da nisi ti uzeo kazne i poderao ih, primjerice. Znaš kak se sve stvari mogu retroaktivno poštambiljati za rođaka tetke u četvrtom koljenu, samo da dobiješ kutiju pljuga ili 100kn.
Na ovom će mjestu najvjerojatnije drugi dan niknuti jedna lijepa oznaka pješačkog prijelaza i/ili će ti biti rečeno da je znak nestao uslijed vandalističkih radnji.