Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.01.2016., 19:56   #19181
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
Je l ima znak za zebru? Ako ga nema, nepropisno je označena zebra - 'ladno se žali.
Zapravo, žali se u svakom slučaju. Napiši da si bio 5,5 metara od zebre.

EDIT: Sad vidim fotku. Nema znaka. Uz zebru mora biti znak. Čisto pravno, zebra bez znaka nije zebra.

EDIT2: ZOSPC, članak 2., stavak 21.: "»obilježeni pješački prijelaz« je dio kolničke površine namijenjen za prelaženje pješaka preko kolnika, obilježen oznakama na kolniku i prometnim znakovima obavijesti"
Kriva interpretacija, tj. nepotpunost izraza u tom članku navodi da bukvalno tumačenje zakona ide njemu u korist.

Međutim, zebra je obilježeni pješački prijelaz. Bez obzira označena ona bila na podu s debelim crtama, iscrtkanim crtama područja namijenjenog za pješački prijelaz ili je još dodatno uz to i znak tu.

Primjerice, često je pri izlasku iz kružnog toka nužno i obavezno obratiti pozornost na pješački prijelaz, propustiti pješake u slučaju obilježenog pješačkog prijelaza, ali nigdje unutar kružnog toka nema znaka pješačkog prijelaza. Prema gore napisanom ne bi bio dužan propustiti pješake, ali zdrav razum ide totalno kontra.

1v@ne radije se ostavi trošenja vremena na utjeru pravde ako ti tih 150kn nužno ne treba za kruh i mlijeko.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
I kid you not, ovo je trajalo oko 15 min. Šteta kaj sam uspio uhvatit samo 3 min kad je posao bio skoro gotov. Nažalost ne čuje se baš jako svo to turiranje. I ovaj near miss stupića na kraju. Trebalo je još oko 4min da izađe na rikverc na cestu, šteta kaj sam prestao snimat. Poglasnite do max, nema zvučnih bombi.
Nema PDC pa mu je teško.