Citiraj:
Autor Sam Fischer
Ma te esejske pričice treba uzeti sa zrnom soli.
Ako igraš na 60Hz monitoru sa Vsyncom (screen tearing je zlo), sve ispod 60Hz rezultira stutterom i sranjem za fluidnost.
Tako da, ja ne razumijem kako nekome može biti 30-40 fps divno i krasno, kad ili ima hrpu stuttera ili screentearinga (u slučaju da nema g-sync ili freesync monitor).
A što sa ekipom koja vozi 144Hz panele tek? Takvima nikad dosta horsepowera, mogu slobodno dva Titana-X ubacit 
Ne znam, možda smo kolega Samoborac Ranez i ja razmažena govna... 
|
Apsolutno se slazem oko toga da danas nijedna grafa nije prejaka za 1080p.
Opcenito sve te recenzije i testove treba uzeti sa zrnom soli, zato jer:
1. u masu tih testova se ne igra na max postavkama nego se smanji na barem 5 detalja, prvenstveno da prilikom usporedbi nebi neka postavka isla određenoj grafi na ruku(prvenstveno zbog gameworksa)
2. temperature komponenti si slobodno racunas za 7-10 stupnjeva vece nego kod njih u testu, zbog koristenja samih van kucista ili u high end kucistima sa vise AM ventova.
3. sve se recenzira na high end procesorima koji su uz to i dobro kloknuti.
Ja osobno igram na 1440p sa svojom r9 390, u pravilu na 35-40-45 fpsa uglavnom uz ugasen MSAA, zna biti igara u kojim ga ne gasim jer ne uzima puno, a zna biti da neka druga postavka radi dar mar, nesto iz Nvidia asortimana tipa god rays.
Sta se tice screen tearinga, nije mi u svakoj igri vidljiv bez obzira na fps, recimo u far cry 4 je bas vidljiv, ali ne tolko u gameplayu kolko u cut scenama, u Dragon Age Inquistion ga skoro uopce i nema, mogu ga skuzit bas kada brzo masem misem da se pomice slika, inace ga nema. Kaj se tice stutter-a jos ga nisam imao prilike uociti u nijednoj igri.