View Single Post
Staro 16.01.2016., 21:55   #6811
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Drvoje

Taj problem sa frcanjem ulja je bio na TF 4 i to ne na svima vec u manjem broju, pozitivno u cijeloj prici je sta nije stetno za ostale komponente, na ovim ostalim TF hladnjacima toga nema.
Onda su valjda investirali u malo bolje ventove jer nekvalitetni FDB ventovi (tj. podmazani sleeve ležaj) su mogli samo kreteni stavit (visoke temp, naopaki položaj, prašina...)

Citiraj:
Šta se tice naljepnica, to je bitno mozda 5 posto ljudi, ko inace ima neku potrebu uopce skidat hladnjak dok je grafa jos pod garom, jedino ako ide na vodu, a u tom slucaju se ide na najjeftinije modele, ne na ove skuplje kao MSI.
Možda netko tko ima dosta prašine, skorenu pastu te uslijed svega toga dosta povišene temp. (ne držimo grafe u open setupu u laboratorijskom okruženju)

Da ne kažem da je bilo ekipe koja se žalila da se npr. 1 od naljepnica s vrimenom zna odvojit od vrućine (nevezano sad za MSI)

Citiraj:
Šta se tice ovog featura da se ventovi pale tek na 60 stupnjeva, on je sve popularniji, i korisiti ce se u sve vecem broju, da steti za grafu nebi to izmislili, a uostalom da to steti nevidim kako bi im to imalo smisla, kad bi ekipa onda redovno nosila grafe na reklamaciju.
I za kraj samo da ti kazem da moja grafa radi na 40 stupnjeva dok ne rade ventovi, obicno dok surfam i te brije. Na vise od toga nije skoro nikad duze od minutu, jer sve sta zahtjevnije pokrenes i radis grafi se brzo popne garfa na 60 i onda se upale ventovi.
Moja 3x windforce radi jako tiho u IDLE-u i drago mi je - nek stalno hladi sve na PCB-u pa makar na min. okretajima

O ovome šta bi oni izmislili i znaju najbolje dovoljno govori da su u stanju na grafe od priko 1000/2000kn stavit nejjeftinije ventove - ne moraju brajo bit dugotrajni japanci DBB Sanyo Denki/Nidec/Panaflo/Sony/Minebea, ali bar nek stave "domaće" tajvanske DBB Sunona/Yate Loona/Delte

Evo doli "znalci" iz XFX-a staviše plastiku da hladi VRM i memoriju (kasnije su je kreteni micali)

Možda oni znaju šta je najbolje da izdrži garantni rok ili pod klimom u laboratoriju bez prašine, ali za nas ostale to baš i ne predstavlja dobitak....

A tek kad Scythe napravi GPU cooler kojemu vent - zamisli puše obrnuto, ne prema PCB-u, već od njega, pa instant izbace novu reviziju, a kupcima stare odmah savjetuju okretanje venta.

Gainward isto voli prčit motku s Fantom coolerom - znalci su stavili ventove između heatsinka u sredinu, zato mnogi i hvale Phantomke NOOOOOOOOOOOOT

Eto sve znalci - eto još tople vode....

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote