View Single Post
Staro 16.01.2016., 20:08   #365
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
danas sam se nabrzaka poigrao sa routerom i njegovim wan portom.

pokušavam čini se nemoguće, fizički preseliti telefonsku liniju na drugu lokaciju, jer želim uzeti vdsl na lokaciji gdje je dostupan, i preko wifi linka telefoniju prebaciti kod mojih doma.
uzeo sam stari adsl modem, bacio ga u bridge, i lan kabel spojio u lan4 port zyxela.
kreirao sam novi connection za net i za voip. net se uredno spoji kao šta bi to napravio i bilo koji drugi wan router, ali voip no go, iako sam ga prebacio na novi voip connection, ali ta nova veza dobije ip adresu iz mog dhcp poola, a ne iskonovog. možda bi se dalo i izforce-at statičnu ip adresu za telefoniju, ali neznam koji je gateway. a i onda - kako će router znat kako doć do te adrese kad nije podešen vlan?

čini mi se da bi logika iza toga trebala bit kao i kod tekomove optike, tj preko ont-a, ali nešto mi bježi.

bi li itko imao vremena i volje probat se pozabavit ovime, ili ponuditi alternativno rješenje kako telefon prebacit wirelessom na drugu lokaciju?

info radi - trenutno imaju akciju 50mbit vdsl za 162kn mjesečno uz ugovor na 24 mjeseca.
jp_rv je offline   Reply With Quote