Pozdrav ekipi
Pročitao sam cca 60% teme...ima dosta zanimljivosti.
Moj problem koji je prisutan mjesecima:
- rodbina u drugom gradu, stariji ljudi. Imaju ovo čudo od routera. Maxtv + Net 4Mbit
- Koriste laptop i tablet. Ljeti je više korisnika kada su prisutni gosti.
- Ja imam kontrolu i tableta i laptopa preko Teamviewera jer ta starija čeljad vole čuti i vidjeti djecu preko Skypea. Ponekad se spojim i ažuriram Skype aplikacije, te Whatsapp na tabletu. Oni su ljudi od 70 i nešto godina, nikad ih nisam htio gnjavit sa tim ažuriranjima, androidom, windowsima i sl. Služe se sa aplikacijama i to je to.
I sad misterij!!!
Primjetim u počecima nema mi vidljivog laptopa u mojoj Teamviewer grupi. Jel vam upaljen laptop? - Jest! Ikona na TW kakva je? - Crvena!
Okrenem na skype i video poziv radi...ali TW "izbačen".
Upalite tablet i TW...ništa...nema ga.
A pazite sad ovo!!!
Kroz whatsapp prolazi tekstualni sadržaj,ali slike NE! Onako zamućene i nudi se opcija download...no ne trza...ali tekst prolazi. Tablet uredno konektan na wifi (laptop s mrežnim kabelom).
I tako to bude 5-6 dana i samo se sve popravi. Da bi mi bili vidljivi u teamvieweru sljedeća 3-4 dana i da bi sve opet stalo. I tako već par mjeseci.
One iz Tcoma nemam što zvat..3-4 puta sve resetirali i ni tad nebi proradilo, nego proradi kad se ROUTERU hoće!
Dok radi spojim se preko Admin + serijski broj sa poleđine...švrljam po postavkama i ne vidim što bi ja tu mogao popraviti.
Ima li itko ikakvu ideju?? Bio bi zahvalan do neba. Izgleda kad se upali laptop Skype je jedini na netu,a ostalo sve u banani...mutavo i ne mrda. Recimo kad je sve u redu tjedan dana whatsapp uredno prima i šalje poruke..instant. Kad uleti tjedan ove mutavosti ja pošaljem poruku na whatsapp.. primatelj ne dobije ništa dok sam ne klikne ikonu na tabletu i onda mu dođe samo text...slike ne. Pošto tablet ima i bonbon sim karticu..isključimo wifi i sve radi ili čekamo par dana da ADBu prođe PMS.