Pozdrav svima,
Prešao sam na Iskon ranije ove godine. Živim u NZG, dosad sam koristio Tcom ADSL i radio je ok, ovo sam uzeo jer je jeftinije i uzeo sam VDSL paket 20/5, Trio (ip telefon, tv i flat net).
Naravno, rijetko kad dobijem iznad 14/2.5, a u korisničkoj službi su mi ponudili raskid ugovora jer sam "predaleko od centrale, 1.4 km".
Ne znam koliko to objasnjenje drzi vodu, ali sad me trenutno zanima i još ponešto:
Router je u dnevnom boravku, spojen s 1.5 m ethernet kabelom na desktop.
Koliku brzinu dobijete kad koristite laptope ili druge uređaje preko ugrađenog wifi? Kad prenosim podatke s kompa spojenog mrežnim kabelom na router preko wifi na ipad (ipad mini) ili hp laptop (2014.), dobivam transfer rate od oko 500 kb/sec, iako su uređaji doslovno 1.5 m direktne obstacle free zračne linije od routera. Iphone kaže da se spaja na 22 mbit, ipad i laptop na 11 mbit, a svi uredno ukljucujuci router podržavaju 55, zar ne? U čemu griješim?
Drugo pitanje odnosi se na USB host uslugu. Stavio sam USB3 stick u taj utor na routeru, upalio usb service (izgleda da se to sad moze, print, share i media usluge preko usb?). Ono što me zanima - imam ciglih 130 kilobajta/sec! kad pokusam presnimiti nešto s kompa na taj usb stick - i nazad. Što se tu događa, je li taj port na routeru zaista usb3.0 (plavi je), jer ovo je usb.1.1 brzina. Zanimljivo, default share na routeru je usb1.1, je li to neka poruka nama malo sporijima?
Hvala na komentarima!