Pozdrav,
zanima me sa kojim routerom ili repeaterom se mogu spojit na ovaj navedeni router pa da mi on sluzi kao prihvat signala i dijeljenje dalje preko WIFI i preko kabela. Znaci laptop hvata signal tog Zyxela preko puta u kvaliteti 2/5 crtica, brzina je oko 3 Mbita koju ima lap a pipa na tome Zyxelu je 50/10 Mbit od Iskona i zelim da mi barem 20 Mbit bude dostupno ako je moguce kod mene.
Koji router mi je najbolje kupit tako da on uhvati signal od tog Zyxela, bude u stanju dati ga u mom stanu preko WIFI na mob i laptop te da se kablom na njega spoji WDTV i Samsung TV koji isto idu na net.
Mislim da je izvedivo i nekom logikom sigurno je najbolje uzet Zyxel router ali me zanima ako ima neki znalac da mi kaze koji model i kako da to odradim.
Dali bi riješio to sa jednim od ova dva i koja je razlika osim izgleda i većih antena ?
http://www.edigital.hr/dual-band-rou...&partner=10001
http://www.edigital.hr/dual-band-rou...&partner=10001
Da ih stavim u AP Mode i onda bi oni trebali odraditi ovo što meni treba ? Dali trebam još nešto podesiti na ovom routeru koji je spojen na net ? Da ne bacim 300-400 kn pa da onda skuzim da ne mogu to napravit.
Udaljenost je nekih 30-40 metara, znaci jedan je na 3. katu a drugi na 1. katu i skoro postoji opticka vidljivost, router primatelja na 1. katu moze kroz vrata balkona viditi prozor ovog di je Iskon, treba kroz jedan zid proc prakticki. Signala ima za mob i za laptop, daje 3 Mbit up/down.
Provlacenje kablova i busenje ne igra, zanima me dal mogu sa nekim routerom to napravit da sljaka posto mob radi zadovoljavajuce na toj udaljenosti, ako bi dobio 10 Mbit sa ovim repeaterom to bi bilo ok.
Puno hvala !
Dopuna,
Nikky vidim da ti doslovno rasturas tu tematiku, proucavam postove vec 3 sata.
Moje neko viđenje sta bi mi bilo pametno je kupiti Tp-Link TL-843ND i probat njega spojit u Repeater mod i vidjeti jel ima rezultata. Ako moze bolje mozda jednu od antena zamjenit za usmjerenu 6-8 dBi. Opcija da kupim 2 komada ovih Tp Link mi je zadnja jer ne zelim u tom stanu gdje je Zyxel praviti cirkus i spajati jedan router na drugi pa onda od sebe se na Tp Link tj njegov WLAN spajat. Ali ni to nije isključeno jer opcija kabela ne dolazi u obzir pa je ovo sve sto mogu pokusati.
Kontam ako sad uredno mogu surfati na mobu i laptopu na 3 Mbita sa njihovim antenama onda bi Tp-Link sa svojim 5 dB antenama mogao biti pravo rjesenje.