Citiraj:
Autor karabaja
A, što ako odeš kod mehaničara, pa ti umjesto servisa napravi još veću štetu? 
|
Da, možeš i glupljih paralela naći. Recimo, imati susjeda koji buši gume, najbolje preseliti se.
Citiraj:
Autor karabaja
Moja poanta je da zazivanje jače državne represije nije rješenje. Niti je ikad bilo. To se zna. Treba rješavati uzroke.
|
Ovo je idealan primjer primjene represije. Uzroke? Može državna uredba na nivou pravilnika (baš da ne donosimo zakone) o zabrani pada snijega i pojavi leda na svim područjima u RH osim definiranima pravilnikom (Snježna kraljica, parkinzi šoping centara)? Zapovjed vojsci da prvom pojavom snijega i leda na prometnicama upotrijebi sva materijalno - tehnička sredstva koja ima na raspolaganju protiv omraženih bijelih pahuljica te napad bez objave rata svim državama koje su propustile oblake preko svog teritorija?
Citiraj:
Autor karabaja
Osim toga, nemam neki objektivan razlog vjerovati da su rotirke tu radi "naše" sigurnosti, niti mislim da ćemo ti i ja biti sigurniji jer je nekoj indolentnoj budaletini uručen prekršajni s nalogom za plaćanje X kuna u proračun.
|
Kakve rotirke? Treba ti jedan policajac i brdo fiškala, mogu i šalterašice iz Petrinjske. Nakon nešto desetina tisuća kazni da vidiš kako ćemo biti sigurniji.
Rotirke tu u ovakvim uvjetima
jesu radi naše sigurnosti. Samo idiotima (IQ<25) su oni u ovakvim uvjetima pojam represije, već imbecili shvaćaju da ima i drugih konotacija.
Citiraj:
Autor karabaja
Ono što ja smatram primjerenim i efikasnim rješenjem je a) prevencija vremenu prilagođenom edukacijom (na više razina) i b) efikasna pravosudna praksa. Poglavito u privatnom pravu. Dvije stvari koje u HR, složit ćeš se, nemamo. Tek nakraju, eventualno, pendrek.
|
Prevencija? Imaš pravo. Odmah u osnovnoj i srednjoj školi uvesti predmet "ponašanje na snijegu i ledu" (uuuups, kako su moja djeca pametna, to su shvatila već u vrtiću), u visokom školstvu obavezan kolokvij "zašto imamo problema na snijegu i ledu" s obaveznim studijskim putovanjem u skandinavske zemlje u trajanju od bar mjesec dana (s plavušama kao moralnom pomoći u teškim trenucima), a vozačima koji još nisu shvatili koji je problem snijega i leda omogućiti policijsku pratnju ispred i iza vozila plus kombi sa specijalcima za slučaj nedajbože izlijetanja i potrebe guranja...
Pravosudna praksa? Na stranu baš što ne vidim kakvo pravosuđe ima veze s ovim, mislim kako bi bilo u redu svakog onog tko je zavrijedio kaznu umjesto plaćanja kazniti s dodatnim danima godišnjeg odmora radi smanjivanja stresa, za one koji su vozačkim "sposobnostima" proklizali i razbili par vozila nagraditi možda skijanjem uz Reinerovu pratnju da dečki ostanu "u štosu", a vozač nauči osnove slaloma pa da sljedeći put (kad već razbija) bude malo efektnije... Ono, iskoristi koji rinzol kao filter, kakobinamrekao Bruno Kovačević?
WTF, gdje je j****i problem shvatiti potrebu posjedovanja nešto drugačije opreme u i na vozilu kad je ovakva situacija? Vrištiš mehaničaru zašto ti stavlja antifriz u motor kad je voda dobra? Tekućinu za pranje stakala ne kupuješ već doma slažeš od Likvija i vode i trčiš u servis "koju kantu od auta ste mi prodali kad se tekućina smrzne zimi"?