Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.01.2016., 10:54   #18932
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
A, što ako odeš kod mehaničara, pa ti umjesto servisa napravi još veću štetu?
Da, možeš i glupljih paralela naći. Recimo, imati susjeda koji buši gume, najbolje preseliti se.

Citiraj:
Moja poanta je da zazivanje jače državne represije nije rješenje. Niti je ikad bilo. To se zna. Treba rješavati uzroke.
Ovo je idealan primjer primjene represije. Uzroke? Može državna uredba na nivou pravilnika (baš da ne donosimo zakone) o zabrani pada snijega i pojavi leda na svim područjima u RH osim definiranima pravilnikom (Snježna kraljica, parkinzi šoping centara)? Zapovjed vojsci da prvom pojavom snijega i leda na prometnicama upotrijebi sva materijalno - tehnička sredstva koja ima na raspolaganju protiv omraženih bijelih pahuljica te napad bez objave rata svim državama koje su propustile oblake preko svog teritorija?

Citiraj:
Osim toga, nemam neki objektivan razlog vjerovati da su rotirke tu radi "naše" sigurnosti, niti mislim da ćemo ti i ja biti sigurniji jer je nekoj indolentnoj budaletini uručen prekršajni s nalogom za plaćanje X kuna u proračun.
Kakve rotirke? Treba ti jedan policajac i brdo fiškala, mogu i šalterašice iz Petrinjske. Nakon nešto desetina tisuća kazni da vidiš kako ćemo biti sigurniji.

Rotirke tu u ovakvim uvjetima jesu radi naše sigurnosti. Samo idiotima (IQ<25) su oni u ovakvim uvjetima pojam represije, već imbecili shvaćaju da ima i drugih konotacija.

Citiraj:
Ono što ja smatram primjerenim i efikasnim rješenjem je a) prevencija vremenu prilagođenom edukacijom (na više razina) i b) efikasna pravosudna praksa. Poglavito u privatnom pravu. Dvije stvari koje u HR, složit ćeš se, nemamo. Tek nakraju, eventualno, pendrek.
Prevencija? Imaš pravo. Odmah u osnovnoj i srednjoj školi uvesti predmet "ponašanje na snijegu i ledu" (uuuups, kako su moja djeca pametna, to su shvatila već u vrtiću), u visokom školstvu obavezan kolokvij "zašto imamo problema na snijegu i ledu" s obaveznim studijskim putovanjem u skandinavske zemlje u trajanju od bar mjesec dana (s plavušama kao moralnom pomoći u teškim trenucima), a vozačima koji još nisu shvatili koji je problem snijega i leda omogućiti policijsku pratnju ispred i iza vozila plus kombi sa specijalcima za slučaj nedajbože izlijetanja i potrebe guranja...

Pravosudna praksa? Na stranu baš što ne vidim kakvo pravosuđe ima veze s ovim, mislim kako bi bilo u redu svakog onog tko je zavrijedio kaznu umjesto plaćanja kazniti s dodatnim danima godišnjeg odmora radi smanjivanja stresa, za one koji su vozačkim "sposobnostima" proklizali i razbili par vozila nagraditi možda skijanjem uz Reinerovu pratnju da dečki ostanu "u štosu", a vozač nauči osnove slaloma pa da sljedeći put (kad već razbija) bude malo efektnije... Ono, iskoristi koji rinzol kao filter, kakobinamrekao Bruno Kovačević?

WTF, gdje je j****i problem shvatiti potrebu posjedovanja nešto drugačije opreme u i na vozilu kad je ovakva situacija? Vrištiš mehaničaru zašto ti stavlja antifriz u motor kad je voda dobra? Tekućinu za pranje stakala ne kupuješ već doma slažeš od Likvija i vode i trčiš u servis "koju kantu od auta ste mi prodali kad se tekućina smrzne zimi"?