Ne znam jesam li dobro shvatio, ali jopis tvrdi da mu je tu super jer je s 5000 kn plaćom ovdje uspio kupiti kuću, izmijeniti brdo auta...i zadovoljan je... :lol3: Tebe naša vlada treba staviti na plakat i brošuru "Hrvatski san".
Zbrajam sad kod sebe, 1700 mi je stan mjesečno, cca. 1300 su mi režije.
Znači, 3000 kn i sad sam pogledao... 2000-3000 troškova na hranu i osnovne potrepštine za sebe i curu. Sad kad više nema posao, sad je tek jebeno to sve uskladiti...
To je za Zagreb. Za razliku u cijene između stana u Zagrebu i stana na selu, ne možeš imati lifestyle kakav ti tu prodaješ.
5000 kn ti nije dovoljno nigdje za samostalan život.
Što se inozemstva tiče, masa frendova je otišla, dosta ih se i vratilo.
Oni što su ostali, rade za visoke plaće, ali rade puno, puno plaćaju za smještaj, žive desecima kilometara od radnog mjesta i taj prijevoz puno plaćaju. Od društvenog života nemaju ništa, ali imaju ugodnu atmosferu na poslu. Ne pomišljaju na odlazak jer imaju sigurnost na poslu i sigurnu plaću na kraju.
Oni što su se vratili nikako ne mogu prihvatiti činjenicu da nema izlazaka na kavu tri puta dnevno usred radnog vremena, nema lumpanja do 3 ujutro na kraju radnog dana ili vikenda i nema zabušavanja i kolega, šefova i klijenata koji na "nedamisemaknisedođiuponedjeljak" imaju razumijevanja kad je petak u 15:45.