View Single Post
Staro 02.01.2016., 23:54   #137
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Sa 5000kn mjesecno si socijalni slucaj i nema tu nikakvog uzivanja u zivotu.

Mozda tu balavurdiji sa foruma 5000kn zvuci ko SF, no kad trebas odseliti od staraca, zeniti se, inimati djecu, 5000kn je mizerija s kojom ne mozes preziviti mjesec nikako ako moras placati podstanarstvo
Hrvati su pri vrhu EU po vlasništvu nekretnina, čak 92% Hrvata ima u vlasništvu nekretninu. Ne znam po kojim su to mjerilima izvagali ali tako govori statistika. Čak 71% su po kućama, znači to nisu neki jednosobni stanovi, opet ne ulazim kako su to izračunali, valjda popis stanovništva. Po tim istim statistikama tek 10% stanovništva su podstanari.

E sad ako partneri rade i primaju svaki po recimo 5.500 kn, te imaju vlastitu nekretninu te u prosjeku jednu ili eventualno dvoje djece ne vidim problem. Da se živjeti sasvim OK, otići na ljetovanje, izlet u europu i sl. u nekim skromnijim uvjetima. Uglavnom tu po Zagrebu kafići su puni, na cesti uvijek ali uvijek gužve i kad je benzin najskuplji, trgovački centri su puni kupaca a ima ih ogroman broj, svi imaju najnovije smartfonove itd. Nije sve tak crno ili možda ja ne živim u istoj državi, da znam da Zagreb nije Hrvatska .

Da je mladom čovjeku veliki problem naći dobar posao, svakako je. Na žalost. Tko ne uspije ovdje, želi više ili nema vlastitu nekretninu ili barem neku u dolasku, danas je odlazak jednostavniji nego ikada prije.

Na kraju pametovati nekome tko je otišao ili nekome tko je ostao nema nikakvog smisla Tu ne mislim na tebe jer sam te citirao, nego općenito.
Mladenxy je offline   Reply With Quote