View Single Post
Staro 01.01.2016., 18:30   #317
ivan_29
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 69
Citiraj:
Autor njahblah Pregled postova
evo i mog slučaja.. prije 3 godine odjavio sam HTV pretplatu preko onog njihovog obrasca na internetu, ovjerio kod javnog bilježnika i poslao im preporučeno poštom, s povratnicom, da imam dokaz da su primili.. odma nakon toga prestale su stizati uplatnice.. i dalje sam koristio televizor i pune 2 godine me nitko nije kontrolirao.. onda je jednog dana dok mene nije bilo doma došao njihov kontrolor i primio moje ukućane na trik da priznaju da imamo televizor, nakon šta su mu pokazali televizor zapisao je neku šifru s njega, opet uzeo naše podatke i ponovo nas prijavio na plaćanje.. zaračunao nam je i onu kaznu od 480kn, odnosno 6 zadnjih mjesečnih pristojbi, jer kao zna da smo cijelo vrijeme gledali tv, pa je to najmanje šta nam može zaračunati.. pošto moji nisu odma imali taj novac, rekao je da će po novac doći sljedeći dan.. sljedeći dan sam ga dočekao ja.. reko sam mu da nemamo tv i da ne mislim platiti nikakvu kaznu.. lik je počeo srati da će mi onda uplatnica za tih 480kn doći poštom i pokupio se.. uskoro je poštom stigla ta kazna i nove uplatnice.. nisam platio ništa od toga i istog trena sam opet odjavio pretplatu, kao i prvi put.. i ovaj put mi je zahtjev uvažen i prestale su stizati nove uplatnice.. nakon toga su još u par navrata srali s pismenim opomenama za plaćanje onih 480 kn, opomene sam bacao u smeće, pa su prijetili ovrhom i kad su vidjeli da me ne uspijevaju prestrašiti, odustali su, više ne šalju nikakve opomene.. sad i dalje gledam tv i ne plaćam pretplatu
Opasno je to što ti ne stižu uplatnice, jer su te predali odvjetničkom uredu, a oni ne žure, čekaju da se nakupe kamate, jer ne baćkaju se sa sitnim iznosima, pet do deset tisuća kuna, plus njihovi troškova, bude gadna ovrha.
Evo da spomenem i svoj slučaj, kćer studentica i opet je na "prepad" uhvate za kontrolu, ona im reče da nema vremena jer ima ispit i ode na faks. Nakon pet dana stiže uplatnica uz opomenu 1000, plus 2000 kn, po nekom članku, ali eto ako platimo 240kn i priznamo posjedovanje TV-a, onda nas neće teretiti za više. Platim odmah, jer ne želim s vragom imati posla, još pet mjeseci i ide ponovna odjava.
ivan_29 je offline   Reply With Quote