Citiraj:
Autor De5tr0yer
...ako na ulasku u kružni tok nema znaka prednosti prolaska, vrijedi pravilo prednosti desne strane.
|
Pa tako je i kod nas, samo kaj su takva križanja (kružni tokovi) rijetki...
... no da se vratim još na onu sliku od maloprije kojom sam htio naglasiti da je krajnja lijeva traka rotora srednja traka Jadranskog mosta (i slično na drugim izlazima):
https://www.google.hr/maps/@45.77761...7i13312!8i6656 ... ispratite pogledom isprekidanu crtu na kolniku i ona vam zapravo pokazuje kuda ta kolnička traka vodi i koji je točno propisani smjer kretanja vozila... da se iz nje smije u krajnju lijevu prelazila bi preko gumenih usmjernika...
... i da se vratim na maloprije spomenuta pravomoćna sudska rješenja... većina koje sam vidio su bile drugostupanjske presude, u prvom stupnju su bili krivi vozači koji su se vozili ovom desnom kolničkom trakom i policija ih je teretila za oduzimanje prednosti... e sad, da li policija još uvijek tako radi nemam pojma (ove koje sam vidio su bile presude za prometne nesreće od prije par godina kad su ti usmjernici tek postavljeni) no kad uzmem u obzir da mi je jednom prilikom prije 20-ak godina sudski vještak za promet (u postupku u kojem sa bio svjedok prometne nesreće) vještačenjem utvrdio da sam Fiat 126p (peglicu) vozio brzinom od 128 km/h (sto dvadeset i osam) sve je moguće