probaj si malo ucvrsiti kabel, mozda reisntalirati drivere od graficke, meni je 9550 jednom stvarala nekakav sum na vrhu ekrana, kao da je magnet u blizini. maknuo sam catalyste, stavio omegu i toga nije bilo (ne kazem da su catalysti losi, vec da mi je promjena drivera rijesila problem). ali inace, sve se bojim da je monitor prdnija, dok imas garanciju, a ako ti ove druge stvari ne rijese problem, odnesi na reklamaciju. no mozda cak da prije probas na neki drugi komp spojiti, ali sumnjam... iskoristi sve mogucnosti prije...
a one dvije crte su normalne kod sony monitora, imam ih tu nekoliko na poslu, svi imaju te crte.
evo jedan citat o sonyevim poznatim "crtama":
"# These lines are the shadows cast by damper wires, which are a part of the design of Trinitron monitors. Their function is to stabilize the vertical aperture grill within the monitor.
# The lines are most evident when a white or light background is displayed on the screen. Adjusting the monitor vertical size and position controls (refer to the monitor's OTI for details) and/or lowering the video resolution can help hide these lines."
samo da napomenem kako ne bi preporucio kupovanje sonyevog multiscan e430 modela, iz cistog razloga sto od 20ak njihu firmi:
- 2 imaju razlivene boje
- 3 su otisla u vjecna lovista
- 1 ima slabi kontakt na vga kabelu
- 2 monitora su ostala bez tipke za paljenje
- 1 se slika suzila, i ne moze se vise siriti nikakvim komandama.
...i to sve u razdoblju ne duzem od godinu dana.