Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.12.2015., 16:13   #18693
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Vidiš kako je brdo toga krivo...

Greška 1: "u rotoru su tri trake kaj ne,dvije su za izlaz,krajne desna i srednja,iz krajnje unutarnje lijeve se moraš prestrojit...."

Greška 2: "automobil u rotoru ima pravo prednosti OSIM ako znakovima nije drugačije utvrđeno...."

Greška 3: "kaj nisu na rotoru u biti 3 trake? krajnje desna te u biti vodi van rotora,skrećeš desno i uopće ne ulaziš u sami rotor..."

I to samo u par sekundi, ne da mi se dalje. Prvo i osnovno što se rotora tiče - to je običan niz raskrižja, po n-ti put.
nije istina...ovo pod tri mislim na ullazne trake koje vode do samog rrotora,sa dvije trake se ulazi u sami rotor
rotor nije obično raskrižje,u rotoru se odvija kružni tok prometa
ja opisujem konkretno rotor u zagrebu,to je samo primjer jednog kružnog toka...nisu svi kružni tokovi isti

dobro,čini se da si u pravu...
definicija:
Cesta s kružnim tokom prometa (kružni tok)

Na cesti s kružnim tokom prometa važe ista pravila kao i na svim ostalim cestama. Kružni tok, prema Zakonu, nije nikakav izuzetak!
To je bitno imati na umu jer u kružnom toku također važi pravilo desne strane. Tako vozilo koje koje se nalazi u kružnom toku nema prednost prolaska pred vozilom koje mu nailazi s desne strane (ulazi u kružni tok), osim ako prometnim znakom nije drugačije određeno!

ali skoro sve kružne tokove šta ja znam su uređeni prometnim znakovima tako da ovi u kružnom toku imaju prednosti

Zadnje izmijenjeno od: esc. 22.12.2015. u 16:49.
esc je offline   Reply With Quote