View Single Post
Staro 09.10.2005., 23:39   #1
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Horor; iliti dvije različite platforme isto sra*e - ptičja gripa možda?

U subotu popodne išao sam nekaj brljati u DOS-u i između ostalog bacio sam pogled na par starih disketa.... a neke od njih sam htio i formatirati onak više iz fore u DOS-u (>C:\format a:...enter Y/N....) no jedna se nije dala formatirati ni nakon višestrukih pokušaja....
Ali nije u tome stvar.
Odjednom mi se komp zablokirao i neće dalje...
Ja restartam, a komp samo prođe boot i stane, ponovno ja restartam, opet isto, opet ja restartam, a sad više neće ni boot???
Stišćem ja restart kao manijak a komp samo napravi bip i ne diže se uopće ćak mi i ledica na monitoru blinka kao kad je komp ugašen.
Obrisao ja CMOS, vadio bateriju, zamjenio sam grafičku, napajanje, memoriju, probao bez HDD, bez floppy-a, bez DVD-a, bez modema, selio na drugi monitor, ali komp samo pokrene napajanje i ostane mrtav.
Rekoh riknula matična???......
Kako sam trebao podatke s tog HDD, izvadim iz kompa matičnu i proc (AMD) i stavim drugu matičnu i proc (Intel) popikam memoriju, HDD, grafičku, floppy; kažem fucking AMD i veselo stisnem power botun, a kompjuter mrtav kao i onaj prvi???
Nemrem vjerovet?????
Dakle bez obzira na kojoj platformi pokušavao nekaj se gadno shebalo????
Kako je moguče da se neki takav zajeb s jedne platforme prenese na drugu?
Sad radim na trečoj konfiguraciji koja s one prve dvije nije imala nikakvih fizičkih doticaja.
Sječam se da je tamo polovicom devedesetih postojao nekakav virus kaj se uvaljivao u boot sektore i memorije(mislim da se zvao Mageljan???) jel moguče da mi je nekaj bilo na tim prastarim disketama i da se uvaljalo i sjebalo dvije različite konfiguracije?
Zapravo problem je kako natjerati matičnu da boota pa da pokrenem neki DOS antivirus da mi to očisti?
Ajde ljudi tko mi to zna rješiti!
knezigor je offline   Reply With Quote