U subotu popodne išao sam nekaj brljati u DOS-u i između ostalog bacio sam pogled na par starih disketa.... a neke od njih sam htio i formatirati onak više iz fore u DOS-u (>C:\format a:...enter Y/N....) no jedna se nije dala formatirati ni nakon višestrukih pokušaja....
Ali nije u tome stvar.
Odjednom mi se komp zablokirao i neće dalje...
Ja restartam, a komp samo prođe boot i stane, ponovno ja restartam, opet isto, opet ja restartam, a sad više neće ni boot???
Stišćem ja restart kao manijak a komp samo napravi bip i ne diže se uopće ćak mi i ledica na monitoru blinka kao kad je komp ugašen.
Obrisao ja CMOS, vadio bateriju, zamjenio sam grafičku, napajanje, memoriju, probao bez HDD, bez floppy-a, bez DVD-a, bez modema, selio na drugi monitor, ali komp samo pokrene napajanje i ostane mrtav.
Rekoh riknula matična???......
Kako sam trebao podatke s tog HDD, izvadim iz kompa matičnu i proc (AMD) i stavim drugu matičnu i proc (Intel) popikam memoriju, HDD, grafičku, floppy; kažem fucking AMD i veselo stisnem power botun, a kompjuter mrtav kao i onaj prvi???
Nemrem vjerovet?????
Dakle bez obzira na kojoj platformi pokušavao nekaj se gadno shebalo????
Kako je moguče da se neki takav zajeb s jedne platforme prenese na drugu?
Sad radim na trečoj konfiguraciji koja s one prve dvije nije imala nikakvih fizičkih doticaja.
Sječam se da je tamo polovicom devedesetih postojao nekakav virus kaj se uvaljivao u boot sektore i memorije(mislim da se zvao Mageljan???) jel moguče da mi je nekaj bilo na tim prastarim disketama i da se uvaljalo i sjebalo dvije različite konfiguracije?
Zapravo problem je kako natjerati matičnu da boota pa da pokrenem neki DOS antivirus da mi to očisti?
Ajde ljudi tko mi to zna rješiti!