Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 15.12.2015., 18:55   #34216
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
počinju igre gladi- 800g komad vratine, jedno kiloipo krumpira, 250g smeđih šampinjona, krumpiri napacan sol, papar, ulje, šampinjonima dodana još i vegeta i sve skupa što se našlo u tom kazanu di se pacalo premazano preko vratine, posipano sve timjanom:

DSC 0529

ovo je jedno pol sata na 150c poklopljeno i plan je još jedno sat i pol dva i onda zapeć 10ak minuta na 200c.

btw. ako netko radi u istočnom dijelu grada, danas sam prvi put jeo u šarmu i to teleća jetrica sa žara sa restanim krumpirom... valjda 2. put u životu (prvi je bio u splitskoj marini) da sam dobio jetrica sa žara kako treba biti - ne prepečena i malo "živa" skupa sa finim okusom grilla i to sve prezentirano u obliku 4 fajn komada, u doba gableca od 11-14h (ako se ne varam) za 35kn/40kn po glavi smo dobili nas trojica kantu odlične domaće juhe koje je bilo za jedno 5 uvrh tanjura i još je ostalo, kolega je dobio u bakrenoj posudi jedan od najboljih čobanaca koje sam probao ovak u nekom restoranu (2 puna tanjura i još je ostalo malo za točanje jer nitko više nitko nije mogao), a drugi kolega možda ponajbolju krvavicu koju sam ikada probao sa restanim i dinstanim zeljem i još na kraju svako po tri ogromne fritule. oni su pojeli po jednu, ja nisam mogao ni jednu koliko sam se užderao.

kruh - poluvruć i domaći vrhunskog okusa, pušenje - dozvoljeno.

nemam riječi oduševljenja sa tim svetim mjestom koje će postati redovito izletište.
syss je offline   Reply With Quote