promjena plana
sad sam isao gledati i asus mi ne daje vise 50mbit tamo gdje je davao tj previse varira (nekad 9, nekad 30, nekad 40) pa sam ga iskljucio i vidio da mi samo malo bolji signal sa njim nego sa zte od t-com pa imam sljedecu ideju
asusa prodati, zte ostaviti dole u prizemlju gdje je (ne mogu ga nigdje drugdje ustekati a i ovdje mi odgovara jer je tv spojen kablom pa da mogu streamat si filmove sa laptopa), a ujedno i ja i komp u boravku imamo 50mbit...e sad, umjesto asusa kod zte bi stavio powerline tl-pa411 av500 te jos dva takva na kat (vidi sliku) i kod svakog powerline-a stavio po jedan tl-wr843nd...na mjestu powerline 1 se nadam time imati 50mbit (av500 podrzava do 500mbit a ruter ima 100mbit lan i 300mbit wlan), na mjesto powerline 2 bi skinuo jednu antenu sa rutera i stavio tl-ant2409a koji bi stavio na prozor da gleda u susjedovu kucu (to mi djeluje bolja opcija nego u prizemlju u garazi na prozor), tu ne ocekujem 50mbit ali i 10 stabilnih bi bilo dosta
cijenovno gledano kad prodam asusa pokrio bi trosak ovog ostalog i jos bi mi ostalo 300njak kn...takoder susjeda ne mogu traziti da kupi opremu jer je sudjelovao vec sa 50% kad smo asusa kupili, zato bi i isao na opciju prodaje asusa...sto mislite?
ispricavam se za svoj los umjetnicki rad
http://i.imgur.com/quOLo6g.jpg