View Single Post
Staro 11.12.2015., 00:56   #467
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
To su dobre temperature, nece ni Intel imat manje.
Šta se tice prodaje, to nema nikakvog smisla zato jer imas brutalnu maticnu i ok hladnjak, a ako zelis sto bolje temperature kada stigne graficka, kupi 3 poštena venta za kučiste i miran si, dva naprijed za upuh, jedan iza za ispuh, a mozes i navesti koje tocno kuciste imas, da vidimo jel to izvedivo.
Kušite je COOLERMASTER N500, i trenutno stanje u kučištu je na slici u prilogu. Svi zeleni su 120mm Coolermaster SickleFlow (jako tihi).
Na hladnjaku od CPU-a (212 evo) nije njegov originalni vent nego PHANTEKS PH-F140HP (koji je, btw, yebeno tih).
PSU je neutralno - odvojeno hlađenje od kučišta - svješ usis od dolje i ispuh iza.
Tako da, bolje od ovog (a da nije vodeno) ne ide... bar koliko ja znam.

Kažeš da neće ni Intel biti hladniji... otkud to? Jer po netu čitam da je Skylake dosta hladan.

Ne znam, nekako mi je postalo važnije da je proc hladan i tih nego da ga mogu clockati do besvjesti (ili clockati uopće)...

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
- kao prvo temperature u idleu nisu točne (radi se o procjeni kod njih)
- i da jesu - zašto te sekiraju temp u idleu? Totalno nebitno. Procesor ≠ Čovjek. Ako je tebi kao čovjeku vruće na 30-40C, ne znači da je to visoka temp. za cpu.
Što se tiče igara, samo ubaci R9 390, prelazak ti se ne isplati financijski (ako pričamo o novom). Kad već imaš tu mbo i cooler baci ga nešto preko 4ghz i vozi
"temperature u idleu nisu točne" - istina, ali samo za pojedinačne temperature jezgri (koje meni AIDA pokazuje da su na oko 19° trenutno). Ali je zato tih 36° koliko sad pokazuju AIDA i AI SuiteII (tool od Asus-a) točne jer je to socket temperatura.
Najviše temperature kod full load-a su bile 57 za socket i 43 za core. Tako da, sa temperaturama u loadu sam skroz zadovoljan.
Zašto me sekiraju temp u idle-u? Zato je mi komp stoji upaljen 24/7, i 90% vremena je u idle-u. Isto tako, kad koristim komp za nešto što nije gaming ili neki heavy task, to je isto neki "idle" tako da mi tada temperatura znači
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	coolermaster_n500.png‎
Views:	276
Size:	58.5 kB
ID:	15697  
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote