View Single Post
Staro 10.12.2015., 13:08   #1365
lucija85
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Čakovec
Postovi: 90
Ok sada mi je više manje sve jasno, pogotovo nakon jako informativnog posta od dh41400 koji je odlično sročio cijelu situaciju u par rečenica. Puno hvala na tome i ostalima na korisnim informacijama, šta god odaberem od ovoga mislim da ne mogu puno pogriješit i to mi je bilo najbitnije, a o budućnosti onda neću puno brinit.

Vidim da većina ljudi diskutira o procesorima ali kao što je dh41400 napomenio ja zapravo neću primjetit nikakvu razliku bez obzira koji god procesor odabrala. Ako je ovo sada gejmerska konfa onda bi fokus trebao bit praktički samo na odabiru grafičke, u tom području mi je svaki savjet dobrodošao. Ne znam da li se i grafičke isto dijele na one koje su za klokanje i one koje nisu, treba mi neka alternativa koja je po jačini izmedju GTX 980 TI i R9 390, izmedju ranga te 2 kartice ima previše izbora pa me zanima jel ima neki očiti popularni best buy ili je sve subjektivno. Što više istražujem oko grafičkih to mi je manje toga jasno, tipa gledam benchmarkove gdje Nvidia ima puno bolje performanse od AMD grafičkih a u raznim recenzijama i usporedbama ispada da su AMD-ove malo jače, i još me to klokanje dodatno zbunjuje.

Može li mi netko ukratko objasnit zašto je klokanje toliko popularno, meni kao laiku se čini kao nepotrebno kompliciranje, pogotovo sa dodatnim vodenim hladjenjem i ako se riskira ili gubi garancija i usput brže troše komponente, a sve to samo za manji postotak boljih performansi?

Imam ideju da ne kupim uopće HDD već da taj novac uložim u SDD od 1 TB umjesto SSD od 500 GB, a kasnije uzmem jedan puno brži m.2 SSD kada im cijene opadnu na kojeg onda kloniram i prebacim OS, a stari SSD onda služi kao storage. Ako mi baš pofali storage imam stariji HDD kojeg mogu ubacit ali mislim da neće bit potrebe. Dobra ideja?
lucija85 je offline   Reply With Quote