View Single Post
Staro 09.12.2015., 18:28   #457
Ninja_Zg
Premium
Moj komp

Ninja_Zg's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Evo me i tu, nakon kaj sam gnjavio ove u AMD dijelu

Pozdrav ljudi, molim malu pomoc

Trenutna konfiguracija je E5450@4.15GHz(Thermalright True Spirit 140 je gore), Gigabyte GA-EP45-UD3R, 8GB DDR2, Samsung EVO 850 i R9 270x sve to na Chieftecu 750w.
Poprilicno stara kanta u svojoj srzi

Ono sto me izvlaci je niska rezolucija monitora(1680x1050), tako da vecina novijih igara radi sasvim normalno, na maksimalnim detaljima, npr. Witcher 3 sam odigrao na Ultra detaljima s prosjecnim framerateom 45 iako igre nisu primarna namjena racunala(pocastim se kojim kvalitenim naslovom tu i tamo), to je generalna multimedija, videoediting(nista high level, videosi za Youtube) i povremena obrada slika.
Svejedno se osjeti zub vremena na ovoj konfiguraciji.

Sad sam mislio utuc 2k kuna na to da malo produljim vijek trajanja ovoj kanti, a i da SSD prodise punim plucima na SATA3.

Mislio sam uzeti FX-8320e, odgovarajucu plocu i klokat ga koliko ide. Napajanje vjerujem da moze gurati ovo. Vec imam 16GB DDR3 2400Mhz rama pri ruci.

No sto vise gledam okolo sto reviewa, citam forume, stjecem dojam da mi je ovo nekako sidegrade i da cu puno vise dobiti za ulozenu lovu ako povecam budzet i uzmem 4690k i solidnu Z97 maticnu(moze li se nabavit nesto dobro za overclock u rangu cijene 1000kn?).

Je li mi ovo dobra ideja?
Ninja_Zg je offline   Reply With Quote