View Single Post
Staro 08.12.2015., 13:53   #39549
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp

Charmander's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
potaknut nedavnom kupnjom, odlucio sam napisati kratku recenziju ciklokompjutera SIGMA 12.12. prije njega sam koristio neki kross nesto-nesto za 60ak kuna (sigma je kostala 200kn u Beciklinu u Čakovcu).
sam dizajn sigme je bolje rijesen unatoc tome sto ima cetiri tipke na sebi. tipke su platicne za razliku od gumenih na krossu. ekrani su iste velicine ali sigmin ekran ima bolju "rezoluciju" ali moguce da je to samo do mene. ono sto nije do mene je kontrast ekrana koji je za dvije razine bolji od krossa. kako god okrenem sigmu, uvijek se vidi citati sto pise dok sam kross morao gledati kao ekran na laptopu: direktno i ravno. na sigmi je takoder moguce podesiti kontrast na tri razine. tvornicki dolazi postavljen na razinu 2 od 3. najslabija razina je stvarno "prozirna", dok je druga razina vec bolja od krossa.
funkcije koje nudi sigma su standardne kao i dodatne: ukupna udaljenost, udaljenost trenutnog putovanja, najveca brzina, srednja brzina, trenutna brzina, vrijeme trenutnog putovanja, ukupno vrijeme putovanja, temperatura, potrosnja tj. kolicina usparanog goriva.
sustav montiranja je dosta laksi i jednostavniji nego kod krossa, samo se stavi u nosac i okrene. sam nosac se moze staviti na rukohvat i na lulicu. ucvrscuje se preko tvornicki nanesene obostrano ljepljive trake i dodanih gumica iako sam ja to ucvrstio s plasticnim vezicama. kabel je bolji i ne ostavlja dojam jeftine dvozilne zice koja se koristi u kineskim radio prijemnicima 1945 (takvu zicu ima kross :/). jedan od razloga zbog kojih sam kupio sigmu je sto su mi plasticne vezice cviknule kabel od krosa. za sigmu sam mjesta s vezicama omotao tankom gumom.
sa sigmom se takodjer dobije kod za 50% popusta na njihovu aplikaciju datacenter za koji dodatno treba kupiti dock koji povezuje ciklokompjuter i racunalo.

sve u svemu, sigma je toliko bolja koliko vise kosta. ako ce netko kupovati jeftiniji ciklokompjuter, definitivno preporucam sigmu (8.12 za 160kn ili 12.12 za 200kn).

ako nesto nisam napisao ili ako ima kakvih pitanja, sibnite pm ili pitajte u temi.

KROSS

SIGMA